В неделя отбелязваме Деня на бащата: Предизвикваме ви да пеете!

Скъпи татковци и майки, внимание! Национална кампания „Да бъдеш Баща“ ще отбележи тази неделя, 18.06.2023 г., за девета поредна година международния Ден на бащата. Традиционно празникът, който се чества в 89 страни в света, се отбелязва третата неделя на месец юни и затова тази година се пада на 18-и.

Надяваме се като всяка предишна година, много училища и детски градини от цялата страна да се включат с различни инициативи за Деня на бащата. Ние, от своя страна, също сме подготвили предизвикателство към татковците и всички други важни мъже в живота на децата, за да почетем тази хубава дата. Задачата, която поставяме тази година, е татковците да заснемат кратко видео до 1 минута как пеят с детето/децата си. Подготвили сме и подаръци, които ще зарадват семействата, след като предизвикателството приключи. Видеата участниците могат да изпращат като съобщение в страницата на „Да бъдеш баща“ https://www.facebook.com/MenCareBG в периода от 18 юни до 25 юни, след което ще има томбола, която ще определи печелившите. 

Щастливи сме, че създадохме традиция в България да отбелязваме този празник, както и българската „Седмица на бащата“, всяка втора седмица на ноември. Пожелаваме на всички деца, бащи, майки и други значими за децата мъже – вуйчовци, чичовци, дядовци, батковци, братовчеди, треньори и др. прекрасен и наситен с емоции Ден на бащата!Нека се подсетим колко важна е връзката на бащата с детето и да й отделим нужното внимание. 

Ако искате да научите повече за Деня на бащата, Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и защо връзката е толкова важна, може да се свържете с Давид Кюранов от Асоциация Родители, координатор на Национална кампания „Да бъдеш Баща“, на 088 71 4785 и и-мейл david.kiuranov@roditeli.org.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *