Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

За бащината обич в Деня на бащата 2019

Истинският мъж поставя детето на мястото му – точно до сърцето си, защото най-голямата ти сила е да бъдеш баща.

 

Dete na Mqstoto

 

Посвещаваме 16.06 – тазгодишния ден на бащата – на бащината обич.

На бащите, които показват топлотата, грижата и подкрепата, от които децата им се нуждаят. На бащите, които биха искали да показват повече и търсят как. Вярваме, че родителите са най-добрите, които могат да бъдат и им пожелаваме успех.

Прекарвайте време с детето си. В днешния забързан свят това е едно от нещата, които най-много ни липсват като родители. Не ви е нужно безкрайно време. Важно е, когато сте заедно, това да е ценно и за двама ви – играйте заедно, говорете си, правете заедно неща по къщата и домакинството – така детето учи много. Опитайте и да изслушвате детето, когато то има нужда да говори, и да го чуете, т.е. да не налагате своето решение.

Гушкайте детето, когато искате, и приемайте прегръдките, когато то иска. Близостта ви е много ценна особено докато детето е по-малко. Това е времето, в което се създава незаменимата връзка, която ще ви остане за цял живот.

Откривайте заедно света – докато расте, детето има много и най-различни въпроси. Ще научите много неща, които може и да не сте знаели, докато се опитвате да отговорите на питанията.

Говорете с партньорите си и за децата, и за това, което чувствате самите вие – какво е за вас усещането да бъдеш баща, в кое се чувствате спокойни, къде имате нужда от подкрепа.

И накрая – бъдете себе си. Детето цял живот ще открива кой сте  – показвайте му истинското си лице, признавайте грешките си, покажете му, че да бърка е ценна възможност да научи нови неща. Децата нямат нужда от супергерои, защото ги имат – това сте вие, техните родители. Вие можете да научите децата какво е да бъдеш човек.

И не забравяйте – никога не е късно да започнете!