Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

ДЕН НА БАЩАТА 2019 – куфарче с инструменти

toolkit

 

Както всяка година, в Куфарчето ще откриете всичко необходимо, за да организирате чудесно събитие за Деня на бащата.

Нашето специално предложение за тази година:

НАЙ-ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ ЗА ДЕНЯ НА БАЩАТА 2019: съберете колкото можете повече бащи, вуйчовци, чичовци, батковци, дядовци – и, разбира се, майки – и заедно с децата се хванете за ръце и направете най-голямото сърце за Деня на бащата. Изпратете ни на contact@mencare.bg снимка на сърцето и брой участвали татковци и деца + други важни за децата мъже, и участниците ще получат награда от Национална кампания „Да бъдеш Баща“ . С изпращането на снимката Вие се съгласявате тя да бъде използвана за популяризиране на посланията на Национална кампания „Да бъдеш Баща“.

Разбира се, всички идеи са добре дошли и всеки може да се включи в Деня на бащата, както намери за добре.

Освен традиционните инструменти, в куфарчето има и нови визуални материали, които предлагаме тази година – специалната нова брошура „БАЩАТА Е ВАЖЕН“, както и бланката „Официално обещание за Деня на бащата“. Таткото и детето могат да подпишат Обещанието, като си намислят своя начин да прекарат заедно 16.06.

Можем да ви изпратим отпечатани бройки от „Бащата е важен!“ и „Обещанието“. Количествата ни са ограничени, така че ще уважаваме заявките по реда на пристигането им. Ако искате от тези материали, пишете ни на contact@mencare.bg . Материалите са безплатни – заплащате само доставката до вас с куриер.

Ако решите да организирате публично събитие – достъпно за всички деца и семейства във вашето населено място, пишете ни на contact@mencare.bg , за да го включим в специалната програма за Деня на бащата. Дори и да не организирате публично събитие, ще се радваме да споделим идеите ви и да ги популяризираме.

Обърнете внимание на принципите за закрила на детето, които също са в Куфарчето – може да са ви полезни в работата ви с деца.

И още нещо важно – ако 16.06 (неделя, Ден на бащата) не е удобна дата за това, което искате да организирате, не се колебайте да го направите на дата, близка до Деня на бащата – петък, събота, понеделник и др.

Ако имате нужда от още информация – пишетени на contact@mencare.bg, или се обадете на 0879 509 548 (Давид Кюранов, Асоциация Родители, координатор на Национална кампания „Да бъдеш Баща“.

 

Ето и какво има в Куфарчето тази година:

Описание на пакет от документи – може да започнете с него. Разказва как да се ползва тазгодишното Куфарче.

Ден на Бащата – представяне

Обща покана за включване в „Ден на бащата“ 2019

Покана до родителите за включване в Ден на бащата 2019

Списък с идеи за инициативи и дейности Ден на бащата 2019

Съобщение до медиите за отразяване на инициативите Ден на бащата 2019

Бланка за обратна връзка Ден на бащата 2019

Принципи за закрила на децата

 

Визуални материали:

„Бащата е важен!“

Официално обещание за Деня на бащата