Георги Николов – Жорони: Обещал съм на дъщеря си, че винаги ще бъда нейният супергерой и няма да я разочаровам

Георги Николов – Жорони е един от първите стендъп комедианти (комеди триото „Нема К’во), водещ и киноактьор. В последната година комеди шоуто му „Смях по български“ се превърна в истински хит и обикаля не само България, но и цяла Европа. Женен е за руската певица Виктория Куприна. Имат си дъшеричка – Фрея, а всеки момент очакват и един юнак. Разговаряме с Георги Николов, който тази година е един от посланиците на Седмицата на бащата, за бащинството, за безценните мигове с дъщеря му, за това на какво иска да я научи.

Жорони, съгласи се да станеш посланик на тазгодишната Седмица на бащата. Решихме да я наречем „Безценно с татко“.  Какво за теб е безценно по отношение на връзката с твоето дете?

– Първо искам да благодаря за вниманието на всички хубави хора, които стоят зад идеята „Седмица на бащата“ и които ме поканиха да стана един от тазгодишните посланици.

С моята дъщеричка Фрея имаме изключително силна връзка. Вярвам, че всеки един момент, който прекарваме заедно, е безценен сам по себе си, най-малкото защото е неповторим. Ние се учим един от друг и аз мога да кажа, че съм един горд татко…

Какво най-много обичаш да правиш с детето?

– Много обичам да й разказвам някаква история, която измислям на момента. Да вляза в роля, да прикова вниманието й и заедно да попаднем в един напълно наш „филм“. Една от последните такива истории даже беше на несъществуващ езикJ.  Също така много обичам да пътуваме заедно и се радвам, когато тя може да трупа впечатления от различни дестинации и да се среща с нови, интересни хора.

Някои хора казват, че детето не може да стане мъж, без да има дете. Така ли е според теб? Това, че си вече баща, свързано ли е и с твоето порастване?

– Смятам, че завършеният мъж е онзи, който умее да поема отговорност и да се грижи минимум за още някого, освен себе си. Първо се научих да се грижа за съпругата си, след това и за детето си. Да, вярвам че съм израснал най-вече като личност, защото давам най-доброто, на което съм способен за тях.

Промени ли се нещо в теб, след като стана баща? Какво ти даде бащинството?

-Когато станах баща,  усетих огромна сила и съм обещал на дъщеря ми, че винаги ще бъда нейният супергерой и нямам намерение да я разочаровам. Бащинството е магия…

Кое е най-щурото нещо, което си правил с Фрея? Какво първо ти идва на ум?

– Преди две години Фрея нарисува едно усмихнато човече с микрофон и каза, че това е „Тати на сцената“. Много се умилих и месец по-късно тази картинка беше вече на ръката ми под формата на татуировка.

Според теб има ли разлика в това мъжът да помага на жената в грижата за децата и да й бъде партньор в тази грижа?

– Мъжът трябва да помага, да се интересува и да бъде опора. Семейство не се гради лесно, но ежедневното старание може да доведе до много добри резултати. Съпругата и майката винаги оценява усилията.

Какъв е най-големият ти страх по отношение на детето ти?

– Живеем във все по-откачен свят с всякакви извратени трендове. Безпардонността и липсата на морал сред подрастващите определено ме плаши, но се надявам, че с приятелските ни разговори, примера в семейството и изграденото доверие, Фрея ще изгради ценности, които ще я държат далеч от лошите неща.

Кой е най-милият ти спомен от детството с твоя баща?

-Бях трети клас. За спартакиадата по футбол ме взеха да играя с големите (четвъртокласниците). Вкарах три гола и след мача татко ми ме заведе на специална почерпка, защото беше много горд, а аз – щастлив. След години, пътувайки за един мой мач към Плевен, видяхме през прозореца на влака два гълъба. Малко по-късно вкарах два гола. Остана скъп спомен.

Коя грешка си си забранил да правиш в отглеждането на твоето дете?

– Да налагам мнението си, когато става въпрос за интересите й. Нека опознава себе си и света и сама да решава по кои пътища да поема. Нямам болни амбиции за детето си, просто искам да бъде щастлива.

На какво най-много искаш да я научиш?

– Да бъде себе си! Да стои зад думите и делата си! Да бъде добър човек и перфектен професионалист един ден! Да раздава любов и да пътува колкото се може повече!

Какво искаш тя винаги да знае за теб?

– Че съм човек на честта, който никога не предава и продава принципите си и че семейството винаги е на първо място за мен.

Любовта на дъщерята към татко е като …?

– Наистина не знам с какво да сравня тази любов, но съм щастлив, че в този живот мога да я усетя.

Знаеш ли, че според новите промени в Кодекса на труда бащите могат да си вземат 2 месеца отпуск за грижа за детето, ако детето е под 8 години? Как ти звучи това?

– Предполагам, че много татковци ще се зарадват от тази новина. Аз съм в частния сектор и при мен нещата стоят по различен начин.

Според теб нужна ли е у нас кампанията „Да бъдеш Баща“, която да насърчава мъжете да бъдат по-активни в грижата за децата?

– Нужна е тази кампания, и то много. За съжаление има мъже, които са бащи само на документи и комуникацията им с децата почти липсва. Затова нека има повече хора като вас, които да работят за насърчаване на общуването между бащи и деца.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *