Седмицата на бащата се завръща в пълния си блясък! Стартираме на 7 ноември

Тазгодишното издание е под надслов „Безценно с татко“

Имаме огромното удоволствие да съобщим, че Седмицата на бащата се завръща в пълния си блясък. Покрай пандемията през последните две години позабравихме много любими неща, които обичахме да правим с децата си – да отидем на театър, на кино; имаше период, когато дори не можеше да излезем в градинката. Седмицата на бащата също бе сред инициативите, които пострадаха заради разпространението на вируса и мерките срещу него.

Изглежда обаче се справихме. Децата се върнаха на училище, родителите – в офисите, дори и вирусът сякаш отстъпи и стана по-лек. Със завръщането на живота „на живо“, отново можем да се радваме заедно с децата си и на любими събития.

Седмица на бащата е едно от тях. След две години онлайн предизвикателства, тя отново се връща в пълния си блясък, със събития на живо, с празници в училища и детски градини из цялата страна, с интересни татковци на борда и с посланието към бащи и деца – „Времето, което можете да прекарате заедно, е безценно“.

Именно затова тази година отправяме предизвикателство към татковците под надслов „Безценно с татко“. Бащите, които искат да се включат в него, ще трябва да заснемат кратки видеа, които да покажат как те най-много обичат да прекарват времето си с децата. Татковците ще имат широко поле за действие – темите им могат да обхващат всякакви аспекти от техните безценни мигове в забързаното ежедневие, а като примерни теми могат да използват – „Обичам да рисувам с тате“, „Обичам да катеря върхове с тате“, „Обичам да готвя с тате“, „Обичам да строя лего с тате“, „Обичам да играя баскетбол с тате“ и др.

Видеото трябва да е между 30 секунди и една минута. Можете да ни го изпратите до 8.11.2022 г. като съобщение във фейсбук страницата на „Да бъдеш Баща“ https://www.facebook.com/MenCareBG .

И нещо много важно! На томбола в началото на кампанията ще бъдат изтеглени 20 бащи от татковците, изпратили видеа, които ще спечелят киновечер с техните малчугани. Киноподаръкът е прожекция на „Малкият Никола“ – чудесен филм за малки и големи, показан тази година на фестивала „Синелибри“.

Трима чудесни татковци пък тази година ще бъдат посланици на Седмица на бащата. Очаквайте повече за бащинството и неговите открития, щуротии и перипетии от:

Явор Денчев, Детски Научен Клас – Неуморим експериментатор, Явор не приема нищо за даденост – той трябва да направи експеримента стъпка по стъпка и да установи резултата, дори ако той е да му изгори брадата (неслучайно той няма брада). Понеже сме сигурни, че Явор експериментира и в бащинството, желаем късмет на всички в семейството му и стискаме палци веждите им да останат неизгорели.

Драгомир Симеонов, Дарик Радио – Когато говорим за бащинство, в което запазваме уважение към партньора и сме заедно с детето си в неговия път, дори и след раздяла, Драго е вашият човек. Той неведнъж е споделял, че това е възможно и е показвал колко ценни са резултатите.

Георги Николов – Жорони, стенд ъп комедиант – безценната весела страна на бащинството. Тя е много важна, за да може един ден децата да споделят с теб както веселите моменти, така и тъжните, страшните, неясните. А и веселото създава страхотни спомени!

Очаквайте повече от страхотните ни татковци-посланици!

Освен това можете да проверите дали в училището или детската градина на вашето дете не се отбелязва Седмицата на бащата. Ако не – подскажете им за нея! Всеки, който иска да организира събитие за Седмица на бащата, може да се обърне към нас за подкрепа и предложения. Все пак досега близо 300 училища и детски градини от цялата страна са се включвали в Седмицата – много партньори могат да споделят ноу-хау. Освен весели, искаме да бъдем полезни на всички татковци и да напомним, че новите промени в Кодекса на труда, влезли в сила от 1 август тази година, дават възможност на татковците на деца до 8 годишна възраст да си вземат до 2 месеца отпуск по бащинство. Татковците могат да вземат отпуска наведнъж или на части. При ползването му те имат право на обезщетение от 710 лв. 😊

Нека предизвикателството към татковците започне сега!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *