Здравата връзка между бащата и детето е много важна в изграждането на житейско доверие, приятелство и пълноценна семейна среда. Тази година 21 юни – Ден на бащата в цял свят, ще бъде отбелязан у нас със забавно онлайн предизвикателство “Връзката е важна”. Деца и бащи ще обединят усилия в скаутска задача! Националната кампания “Да бъдеш Баща” кани всички татковци и малки ентусиасти да направят сами някои от емблематичните скаутски възли, които носят посланията за силна връзка и добър пример – Водачески възел, Спасителен възел и Възел на приятелството.

Тази година националната кампания “Да бъдеш Баща” ще отбележи 21 юни, световният Ден на бащата, с онлайн предизвикателството към бащи и деца “Връзката е важна”. Как да направим заедно едни от най-популярните скаутски възли, които пресъздават грижата един за друг, любовта към природата и възможността децата да бъдат самостоятелни с помощта на родителска подкрепа? 

Как да направим заедно Спасителен възел?

“Колко здрава е нашата връзка? Това ще попитаме татковците и техните деца, надявайки се да ги предизвикаме както към търсенето на отговор, така и в неговото постоянно преоткриване. Бащинството изисква посвещаване и отдаденост – това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка – на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа. Решихме да дадем живот на една метафора, като я превърнем в практическо занимание и напомним за ценните неща в живота и в семейството. Те са значими не само днес, но и през цялата година”, споделя екипът на националната кампания „Да бъдеш Баща“. 

Три професионални възела, използвани в планината, ще предложат забавни минути на всеки сръчен тандем, който иска да покаже, че най-хубавото се случва с общи усилия.

Как да направим Водачески възел?

Възелът на приятелството, Водаческият възел и Спасителният възел ще бъдат не само три предизвикателства, но и три послания за ролята на бащата – често той трябва да подаде ръка в критичен момент и същевременно да остане разбиращ и подкрепящ приятел.

Възелът на Приятелството…

В рамките на предизвикателството на фейсбук страницата на кампанията “Да бъдеш Баща” ще бъдат публикувани трите видеа, които проследяват детайлно стъпките в забавната задача.

Всеки, който желае да участва в предизвикателството, може да публикува на фейсбук страница снимка или видео с хаштаг #ВръзкатаЕВажна #WorldFathersDay #ДенНаБащата.

Трима от участниците, които ще бъдат избрани на случаен принцип, ще получат и специални награди. 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *