Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Детска градина Арабела, Видин в Седмицата на Бащата 2017

Детската градина за втора поредна година отбелязва с различни дейности „Седмицата на бащата„ ,като през цялата седмицата ангажира вниманието на татковците с различни действия. Учителите имат за цел да приобщят  татковците и да ги въведат в ежедневието им в детската градина. С тази седмица на бащата поставят на  фокус  ползите от активното участие на бащите в живота на детето за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето. Двупосочната връзка баща – дете е много важна и определят развитието и на двамата в емоционален, социален ,и морален аспект. Отношенията между родителя и детето са в непрекъсната промяна- понякога е силна, друг път слаба; извор на множество чувства: любов , гняв, съпричастност, състрадание и отново любов.

В първа група „Звънче“ родителите бяха организирани да построят къщичка от картон за игра на малките малчугани. Ето и тяхната работа:

Fathers fathers3

Във втора група „Детелина“ децата „писаха“-рисуваха писмо до своя татко и го пуснаха в пощенска кутия на входа на групата. Всеки баща така има възможност да преживее емоцията на детето си и да се вълнува от посланието му. В трета група „Ян Бибиян“ татковците разказваха за своите професии и за ползите от тях в обществото ни , като всеки ден от седмицата гостува различен баща.

fathers7

В другата трета група „Маргаритка“ татковците имаха възможност да преживеят един ден от деня на детето си в градината .Те играха , спортуваха, учиха и се веселиха както деца .За родителите бе организирано три игри с три категории и три места.

fathers4fathers6
В четвърта група“Плодчета“ децата рисуваха заедно със своите бащи техните професии , тъй като миналата година са ги обсъждали и разговаря ли по темата „Кой с какво помага на другите“.
От детската градина споделиха с голяма радост, че татковците са се отзовали на поканата и че екипа на градината ще продължава да ги кани да участват активно в живота на градината.