Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

„При нас е весело с татко -ДГ „Пролет“

За втора поредна година Седмицата на Бащата се проведе в ДГ „Пролет“, гр.Панагюрище се включи активно с редица инициативи. През цялата седмица екипа на групата създаде различни възможности на бащите, да изживеят много щастливи мигове със своите деца и техните приятели в детската градина.

От група „Мики Маус“, с учители г-жа Мариана Дерменджиева и г-жа Мария Чамова органилизарали „Приказна забава с татко в нашата градина детска“.

Малките чаровни артисти бяха подкрепени  емоционално  от своите бащи в първата си празнична изява. Вълнуващото представяне на богатството и неповторимата красота на вълшебницата Есен чрез художествени и музикално-танцови изпълнения предизвика много щастливи усмивки, възторг и задоволство у всички гости, участници в приказната забава.Ценните поуки, свързани с екологичното отношение към природата и здравето на хората, ще бъдат запомнени за цял живот.Децата и родителите вдъхновено изработиха с природни материали многобагрени красиви апликации  и впечатляващи мини инсталации „Есенна феерия”, които представиха успешно  в общинския конкурс „Даровете на есента” и получиха заслужено признание и награди. Четирите отличия от конкурса доставиха много радост и удовлетворение на ентусиазираните бащи – творци.

23456261_10214006070923348_346353566871180077_o

Група „Слънце“, с учители г-жа Мариана Илиева и г-жа Теодора Костадинова се забавляваха заедно под надслов „От природните блага на есента с татко правим чудеса“.

В творческата работилничка бащите и децата ентусиазирано и вдъхновено съчетаха вълшебствата на есента (плодове, зеленчуци, разноцветни листа и клонки) с веселата игра. От сръчните ръце на татковците се родиха изключително интересни  композиции, фигури и форми, представящи красива  есенна приказка.  Естетическият вкус, уменията и успешната реализация на творческия замисъл на малките деца и бащите бяха оценени с две индивидуални награди на общинския конкурс „Даровете на есента”. Много радост, удовлетворение и щастие изпълваха миговете на взаимност и съзидание.

23331144_1494132027372140_9091331261837694768_o

През Седмицата децата и бащите от група „Веселячета“, с учители г-жа Нели Борисова и г-жа Десислава Шопова с голямо вълнение „Опознаваха света с татко“.

Татковците и дядовците с удоволствие и огромно желание се включиха в инициативата и се постараха да представят на децата част от необятността и богатството на света на науката, природата, космоса. Интригуващите разкази и разпалените коментари, свързани с разглеждането на енциклопедии за планетите, животните, растенията, човешкото тяло и т.н. превърнаха подрастващите в откриватели на развитието и постиженията на човечеството. Импровизираните пътешествия, осъществени с различни карти и глобус, разкриха пред детските очи разнообразието на света и неподозираните възможности за неговото опознаване. Бащите бяха впечатлени и удовлетворени от породения у децата  интерес към новото и непознатото.

 23509158_10214006118204530_2480919024596788246_o

Разбрахме, че в група „Мечо Пух“  е имала доста натоварена програма: В понеделник бащите се включили във „Вълшебния свят на приказките“.Забавлението продължи на следващия ден, когато бащите имаха възможност да се включат активно в детските игри.  В сряда  в групата са организирали голямо парти за рожден ден,  сред поканените бил и таткото на рожденника , разказаха ни, че е било голяма забава. В края на седмицата деца и татковци са се заедно са показвали творчески умения и сръчност в инициативите „Нашите есенни вълшебства с татко“ и „Строим заедно с татко“. Ето кратко клипче, което споделиха с нас от група „Мечо Пух“, сигурни сме, че и в другите групи е било толкова забавно и интересно:

Седмица на Бащата в група „Мечо Пух“ by Slidely Slideshow

И тази година традицинно ще продължим да споделяме за всички забавни събития случили се в Седмицата на бащата в страната, така че очакваме да продължате да ни споделяте за вашите забави с бащи и други важни за децата мъже!