Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата 2017 в ОУ „Н. Й. Вапцаров“

Петата поред седмица на бащата (6-12.11) по традиция беше отбелязана в ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Димитровград с забавни и интересни събития в чест на най- важните мъже в живота на децата – бащи, дядовци, батковци и тн…

Седмицата протече под надслов „Истинският мъж знае как да бъде баща“. Мъжете не се раждат научени, а се учат от своите родители, от партньорите си, от други мъже и най-вече от своите деца. Времето, което бащите прекараха в съвместни дейности с децата си засилва връзката баща – дете и дава увереност на децата.

В  I а клас всички ученици направиха рисунки за подарък на бащите си на тема „Любими занимания с моя татко“. Много бащи разказаха за своите професии- лекар, инженер, бизнесмен.  Изнесени бяха на децата здравни беседи.

11 178

Получиха от идеята „Татко помага за училише“ дидактични игри и учебни материали. В I г клас учениците направиха рисунки, които показват много съвмесни дейности и занимания с техните бащи.Много интересни са предметите направени от взаимния им труд: къщички за птици, календари, кутии за моливи, сурвачки и много други. Голям интерес у всички предизвика една кола направена от бутилка за вода, капачки и батерии. При правилното свързване на батериите колата се движи напред и назад.

243536

374132

По-големите им как и батковци от втори клас направиха късметчета и послания за своите татковци, батковци и дядовци.

късметчета за татко Писъмце за татко

Много интересна за децата беше срещата  с баща, който е  ветеринарен лекар. В инпровизирана операционна пред децата той  направи животоспасяваща операция на кученце глътнало кокал. Асистираха му деца от класа с голямо желание. Беше много интересно и вълнуващо.