Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата 2017 -ДГ „Звънче

За втори път детска градина „Звънче”, гр. Стамболийски стана част Седмицата на Бащата, като участва с поредица от събития за децата и значимите за тях мъже.

В програмата бяха включени:

1. Турнир по футбол от смесени отбори на бащи и деца – той беше организиран на голямото игрище в двора, където под умелото ръководство на футболен съдия малки и големи се насладиха на вълнуващ двубой, завършил наравно;

   DSC09982DSC00032

2. Съвместна инициатива „С четка в ръка” – бащи и деца пребоядисаха и украсиха площадката по Безопасност на движението в двора на детската градина;

3. „Суперпрофесията на татко” – организирани бяха срещи в детските групи с бащи, които имат интересни професии;

DSC00060

4.„Фото стена на бащите” – родителите, заедно с децата, имаха за задача да изберат по една снимка, на която детето е с баща си или с друг значим за него мъж.

Снимките бяха подредени на табло във всяка група, като децата трябваше да разкажат историята им.

DSC00072DSC00078

В  инициативите по отбелязването на Седмица на Бащата в ДГ „Звънче” се включиха много бащи, дядовци, чичовци.

Учадтниците деца и родители посрещнали голямо въодушевление прекрасните инициативи организирани от екипа на градината. Емоциите съпътствали всяко от събитията и превърнаха времето, прекарано заедно, в малки празници. Родители  предложили през пролетта да се организира втори турнир по футбол между бащи и деца в двора на детската градина.

Всички те бяха подкрепени от майките и бабите на децата. А времето, прекарано заедно с малките хора, помогна на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота, и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата.