От днес до 14 ноември ни очаква ни вълнуваща Седмица! Отбелязваме Седмицата за девети пореден път, като целта както винаги е да дадем възможност на бащите, децата и техните семейства да прекарат заедно весело и ценно време заедно.

Конкурс „Суперсилата на татко“

Тази година, специално за Седмица на бащата, писателят и драматург Здрава Каменова създаде книгата „Седмицата на супертатковците“. Книгата представя историите на 7 татковци от страната Татколандия. Здрава Каменова отправя предизвикателство към всички желаещи да споделят с рисунка, снимка или кратък текст каква е суперсилата на татко – може да бъде всичко, което прави татко, и което го прави супертатко в очите на децата. Изпращайте вашите снимки, рисунки или текстове на contact@mencare.bg . Десет от включилите се участници ще получат чрез томбола по една книжка „Суперсилата на татко“.

За детски градини, училища и др.

За детските градини, училищата и организациите, работещи с деца, предлагаме специална дейност за Седмицата – поканете всяко дете да донесе по един предмет от вкъщи, който символизира баща му или неговото семейство. Може да е всичко, което семействата изберат. Помолете всяко дете да разкаже историята на предмета – какъв е, откъде го има, защо за него това символизира бащата. Направете си обща снимка с децата и техните предмети и ни я изпратете на contact@mencare.bg ! Инициативата може да се проведе и онлайн.

Разбира се, както винаги, можете да се включите в Седмицата със всяка дейност, която смятате за подходяща, като се спазят противоепидемичните мерки. Ако сте онлайн, можете да поканите татковци да разкажат нещо на децата или да проведат учебен час.

Разкажете ни какво сте направили за Седмицата, като ни изпратите обратна връзка на contact@mencare.bg .

“Седмица на бащата” е инициатива на националната кампания за бащина грижа “Да бъдеш баща”, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.

Ако имате въпроси, свържете се “Да бъдеш баща” на david.kiuranov@roditeli.org или +359 888 714 785 (Давид Кюранов, кооридантор).


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *