10 неща, които татковците и децата трябва да преживеят заедно

Снимка: All Pro Dad

Преглед

Да си татко е възнаграждаваща, предизвикваща и забавна работа. Не я заменям за нищо на света. Да бъдеш баща е занимание, изпълнено с много преживявания, някои по-добри от други. Тъй като всички искаме да бъдем възможно най-добрите татковци, да бъдем All Pro[1] татковци, правим всичко по силите си да създадем радостни преживявания за нашите деца.

Ато трябва да сме честни, някои от тези преживявания са и за таткото, и за детето. Мисля, че затова ние, като татковци, често сме определяни като възрастни деца. Защото изглежда, че се забавляваме не по-малко от нашите деца Ето 10 неща, които всеки татко и всяко дете би следвало да преживеят заедно.

1. Пътуване с колата или рейса

Помните ли тези пътувания, когато сте били деца?  Аз ги помня. Помня лятото на 1985 г., когато бях на 10. Семейството ми натоварваше синьото комби и карахме по малките пътища от Индиана до Калифорния, за да посетим роднини. По това време две от любимите ми неща за ядене бяха сандвичи със пуйка и грозде, и имах и от двете през това пътуване. Много се забавлявахме и спомените от тогава са все още с мен и до днес.

2. Да тичаш в ръмежа или да играеш в дъжда

Това си е чиста проба забавление за всички. Да, ще има мокри обувки, чорапи и дрехи, но те ще се изсушат и ще се изперат. Никой обаче не може да изпере забавлението. Това ще остане с вас за дълго време.

3. Играйте и гледайте любимите си спортове

Израснал съм, играейки малко бейзбол, баскетбол и флаг-футбол[2]. Баща ми наставляваше мен и брат ми ни учеше на игрите. Ходехме и на професионални мачове. Специално бейзболът и баскетболът станаха забавления, покрай които много се сближавахме (правим го и до днес). Сега и аз правя същото с моите деца.

4. Построете крепост в хола

Вземете кутии, маси, столове, одеяла, възглавници и всичко друго, което ви трябва, за да построите най-добрата възможна крепост. После си вземете фенерчета, нещо за хапване, играчки и се порадвайте на времето, прекарано в крепостта.

5. Носете ги на гърба си, играйте конче (на коляно), или ги качвайте на раменете си

Най-малкото ни дете е почти твърде пораснало за всичко това, но аз още се радвам да го нося на раменете си и на гърба си, когато той поиска. Задължително е за всички татковци, когато децата ви са по-малки.

6. Срещи баща-дъщеря

Ако имате дъщеря, трябва да извеждате на срещи татко-дъщеря докато е малка и да продължите с тях, докато расте. Не спирайте никога да практикувате някаква версия на срещите баща – дъщеря. Забавно е, освен това е важно за вашите отношения, както и за нейните бъдещи такива.

7. Гледайте филми за супергеори заедно

Има ли дете в целия свят, което да не харесва филмите за супергерои и екшъните? Поне у дома няма такова. Обичаме да гледаме Междузвездни войни, филмите на Marvel и DC Comics. Всичките хлапета (включаю мен самия), обичаме да го правим.

8. Идете на бръснар

Един от ритуалите на порастването е децата ви за започнат да ходят при бръснаря, при когото ходите вие. Нищо не може да се сравни с регулярното посещаване на бръснаря с вашите синове. Те чуват какво се говори в бръснарницата и част от него може да ви се наложи да обяснявате след това (а за друга част може да се наложи да закривате ушите им).

9. Научете ги да карат

Дъщеря ми тази година ще стане на 16. Развълнуван съм и съм наистина нервен едновременно. Това е цял нов сезон за нея, но аз очаквам с нетърпение да се гмурна с нея в него и да я гледам как расте. Знам, че и тя се вълнува.

10. Дръжте се глупаво заедно

Танцувайте, тичайте, скачайте, правете смешни физиономии, разказвайте вицове, смейте се едни на други и всичко друго подобно, което ви дойде на ум. Всичките ни три деца (от 6 до 15 г.) се радват на това е не ми се струва, че тази радост скоро ще спре. Отпуснете се и се забавлявайте с децата си.

Отношенията с децата ви ще бъдат изградени въз основа на много различни преживявания. Описаните по-горе са само няколко. Няма значение какви са – просто ги правете заедно с децата си.

Автор: Джаки Бледсоу

Източник: All Pro Dad, https://www.allprodad.com/10-things-dads-and-kids-experience-together/


[1] Заигравка със сайта, източник на материала – All Pro Dad
[2] Вариант на американския футбол.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *