Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

седмица на бащата във 2 в клас на 120 ОУ – София

Как започна всичко?

Седмица по-рано с децата от втори „в“ клас изработихме ризи – оригами, с които поканихме татковците да участват в Седмицата на бащата. Поканите и настоятелните молби на децата отключиха истинска лавина от посещения, които съчетахме с дейности, вече организирани от мен в строен график. Ежедневно информирах родителите през фейсбук групата за организацията и своевременно качвах снимки от проведените мероприятия.

Ден първи

Понеделникът започна с посещението на таткото на Мартин – Мирослав Митев, който разказа на децата за работата си като управител на туристически корабчета. Показа много снимков материал и подробно обясни за видовете плавателни съдове, с които осъществяват морски дестинации.

Lili1

 

Да се запознае с нас и да ни разкаже за професията си на пожарникар от Пазарджик пристигна таткото на Леонардо – Георги Бадьоков. Той трябваше да гаси същински „пожар” от въпроси и ни обеща да ни разведе из пожарната служба, когато отидем на гости в Пазарджик.

Lili2

За същия ден бях предвидила състезание по петанк, което не се състоя поради дъждовното време.

Ден втори

Вторник посветихме на летенето – с парапланер и самолет. За хобито си – парапланеризъм, ни разказа таткото на Яна, Петър Духарски, който в първото издание на Седмицата на бащата направи страхотни прически на момичетата. След като изгледаха филмче и разбраха как топлият въздух се издига нагоре с помощта на хартиен фенер, децата се докоснаха до истински парапланер, разпънат във физкултурния салон.

Lili4

 

За малко се откъснахме от летенето, за да се пренесем в чудния свят на приказките. Бях отправила покана към бащите да дойдат в часа по четене, за да почетем от любими приказки. Уважи ни най-високият татко – Борис Йоцов, баща на Людмил, който ни разказа за себе си като ученик и чете заедно с децата.

Lili6

 

И отново обратно в небесата с таткото на Кристиян – Мирослав Иванов. След като научиха за пилотирането на първите самолети и съвременните машини, децата управляваха модел на самолет в близкия парк.

Lili9

Lili8

 

 

 

 

 

 

Високо, високо, високо……

Ден трети

Сряда беше не по-малко вълнуваща. На гости пръв ни беше бащата на Дария – Димитър Попов, който показа на децата екзотични кътчета на земята, различни култури, хора и животни. Разказа за пътешествията си в далечни земи.

Lili10

 

Следващото посещение бе на таткото на Борислав – кардиохирургът Васил Трайков. Той не само говори на децата за здравето и лекарската професия, но и направи неврологичен преглед на всички. След това им показа как се облича хирургът преди операция и подари на децата маски и шапки.

 

Lili11

Lili12

 

Lili13

За разтоварване, с таткото на Кристиян – Ивайло Джерманов и с баткото на Тео, децата се забавляваха в часа по физическо. Разбира се, първо разгряха, а след това се състезаваха.

Lili16

 

Ден четвърти

Четвъртъкът се оказа още по-интензивен. Първо деца и бащи гледаха филма „Таткова градина”, прожектиран в класната ни стая. А след това таткото на Александър и таткото на Теана помогнаха на децата да сътворят гора от Дървото на сезоните. Седнаха на чиновете и си припомниха ученическите години.

Lili17

 

Lili18

Следобед по идея на таткото на Стамен и таткото на Ико посетихме Природо-научния музей.

Ден пети

Сутринта започна с разглобяването и изучаването на компонентите на компютъра с таткото на Василена. Децата получиха и подаръци – химикалки и календарчета.

За финал на Седмицата в деня на християнското семейство поканихме бащите да разпознаят любимата си риза, нарисувана от децата. Също така прочетоха как изглеждат в очите на децата си от описанието, което децата им направиха на гърба на ризите. Всички бащи получиха книжка с благодарност за участието им. Накрая децата ги зарадваха и с няколко стихчета и песни. Така се разделихме до следваща Седмица на бащата, изпълнени с емоции, знания и вълнуващи спомени за всички.

Lili21

Lili20

 

Изготвил: Лилия Чавкарска – класен ръководител