Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Награди за инициативи на български читалища!

DSC_0262

Народно Читалище „Пробуда – 1933“, с. Куртово, община Карлово, посланик на „Да бъдеш Баща“, спечели специална награда!

Свикнали сме да мислим за читалищата като места, които или не работят, или са затънали в прах, немотия и нежелание за работа. Време е малко да си поотворим очите – оказва се, че на много места у нас в читалищата има хора, които искат да правят смислени и ценни неща за хората. Има хора, които специално заради идеите си буквално си построяват читалище от нищото, както например са направили група млади хора в Бургас със своята Хамалогика.

Как разбрахме ние за това ли? От годишните награди на платформа АГОРА (Активни Граждански Общности за Развитие и Алтернатива), които отличават най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище. На 31 март 2016 в хотел Рамада в София за седми пореден път се проведе годишната церемония по връчването на наградите АГОРА.

Ура за читалище „Пробуда – 1933“!

Посланикът на Национална кампания „Да бъдеш Баща“ Народно читалище „Пробуда – 1933“ в село Куртово, община Карлово, спечели специалната награда на един от спонсорите на събитието PocketBook – електронен четец. Читалище „Пробуда -  1933“ беше отличено заради успешните усилия на секретаря госпожа Катя Алексиева-Стойнова за обновяването на библиотеката на читалището. Библиотеката в Куртово не е била обновявана повече от 20 години, а ценното в сегашния успех е, че с новите книги са се появили и новите читатели – и деца, и възрастни.

Госпожа Катя Алексиева-Стойнова отдавна ни е показала, че за нея хората са важни, и че не си пести усилията, което видяхме и на Деня на Бащата 2015, и през Седмицата на Бащата от ноември м.г. Радваме се, че успешната й работа в НЧ „Пробуда – 1933“ се признава на национално равнище и по много други линии! J Успех, Катя! Радваме се, че сте с нас!

Вижте и останалите победители и номинирани инициативи на българските читалища в конкурс АГОРА тук – да, те действат, и още как!