Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Да бъдеш Баща: Сигурност За Нашите Деца

znd picture

 

Време е да спрем да говорим за пилотни проекти, а политиците да осигурят нужния ресурс тези пилотни практики да станат стандарт“, заяви в края на втория ден на Националната конференция „Сигурност За Нашите Деца“ изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова и допълни: „Имаме добри практики, създадохме мрежа, има ни нас – трябва да погледнем позитивно и да вървим напред“. Над 120 души в залата и над 20 панелисти взеха участие в събитието, а живото му предаване в интернет беше посетено над 500 пъти.

Фондация „За Нашите Деца“ е част от обединението от 10 организации, които започнаха Национална кампания „Да бъдеш Баща“ през 2013 г. Кампанията обединява партньорите с най-основното: че участието на мъжете в грижата за децата може да бъде само положително – за сигурността и самочувствието, и на децата, и на мъжете. Затова и в конференцията специално обърнахме внимание на мъжкото включване в грижата за образованието и здравето на децата – как изглежда то днес и какво правим ние, за да го подпомогнем.

От името на Национална кампания „Да бъдеш Баща“ изказваме специална благодарност на госпожа Милена Копачева, начален учител от СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в град Козлодуй – за това, че прие поканата ни да участва в конференцията и да разкаже за това как четири училища успешно канят бащите да се присъединят към училищния живот на децата, и за блестящия начин, по който Милена ни разказа за това.

Прочетете повече за конференцията тук.

Записи на презентациите можете да видите тук.

Презентациите, свързани с мъжкото включване, са в началото на записа на втория ден от конференцията.