Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Вижте как протече Денят на бащата – 21 юни

България, 21 юни 2015г.

Тази година на много места в цяла България партньори и съмишленици на Кампания „Да бъдеш Баща“ отбелязаха с инициативи и събития Деня на таткото – 21 юни 2015. Стотици семейства се включиха с ентусиазъм, а татковците получиха най-милите музикални и нарисувани поздрави за своя празник :)

В инициативата на Радио Фемили децата поздравяваха своите бащи с любимите им песни.

Наистина прекрасен финал на работния петък и предчувствие за мноооого специална неделя. А коя е любимата песен на вашия татко?

Posted by Radio Family on 19 юни 2015 г.

Центърът за безопасен интернет бе разпънал своята Полева клиника „Доктор Охзаби“ в Борисовата градина в София и тестваше сигурността на мобилните устройства на децата през въпроси за настройките на устройствата за ползване на интернет и разговор с родителите и децата за правилата за безопасно поведение в мрежата. За всички татковци имаше подарък – картички с прекрасните визии на кампанията, а децата получаваха картичка „Благодаря ти…“, с която чрез рисунка или пожелание да зарадват и изненадат своите бащи или другите значими мъже в живота им.

OHzabi

 

Весели детски тържества по повод 21 юни огласиха II Основно училище „Никола Йонков Вапцаров” в град Търговище и читалището в село Голямо Ново. Децата играха с родителите си куп забавни игри и нарисуваха красиви картички за своите бащи.

tatkovci_turgovishte

Столична библиотека организира в своите филиали разнообразни инициативи за децата и техните бащи – четене на приказки от бащи във Филиал „Люлин“, редене на пъзели и рисуване във Филиал „Сердика“, конкурс за рисунка „Ние двамата с татко“ и среща с трима български автори на детски книжки във Филиал „Студентски“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Пред паметника на баща и син Славейкови актьорът Христо Чешмеджиев прочете емблематичното стихотворение на Пенчо Славейков „Баща ми в мен“, а създателят на емблематичната скулптора проф. Георги Чапкънов отправи поздрав към всички бащи с думите: „Майките са свято нещо, те са най-важното на земята, обаче без бащите няма да ги има децата и затуй нека да ги почетем достойно, с радост и уважение и много много обич…“

Като партньори в Кампанията „Да бъдеш Баща“ се включиха и OMV, които бяха подготвили поздравителни картички и специални отстъпки за бащите в около 90 бензиностанции из страната, а на екраните в бензиностанциите пътуващите можеха да се запознаят с основните послания на кампанията.

omv vizia

Ако и вие сте провели инициатива или празник за Деня на бащата, можете да ни изпратите кратко описание и снимки на имейл contact@mencare.bg и ще се радваме да го популяризираме през сайта на Национална кампания „Да бъдеш Баща“.