Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

ОТКРИЙ НОВИТЕ МУЗЕИ НА БЪЛГАРИЯ В ДЕНЯ НА БАЩАТА

muzei

Търси, откривай, научи и се забавлявай – това послание ни отправят българските музеи, които са част от Деня на бащата 2016.

 

Благодарим на музеите, които се включиха, и  призоваваме всички, които се намират във Благоевград, Бургас, Габрово, Русе, София и Стара Загора – бъщи и мъже, заведете своите деца до музеите в Деня на бащата; деца, заведете своите бащи и откривайте заедно!

Ето ги и идеите на музеите, елате да ги видите:

>БЛАГОЕВГРАД

19.06., 09:30 – 18:00 – Една невероятна история в Регионален исторически музей – Благоевград

Открийте новата история на музея в Благовград, научете за лятната детска школа, вижте една приказка за езеро, сол, птици и хора, дошла от Бургас в подножието на Пирин, разходете се във времето – обратно при траките и завоевателите им, в средновековната игра на тронове…

Всичко това и още – безплатно за деца и бащи/други важни за децата мъже в Деня на бащата!

 

>БУРГАС

19.06., 10:00 – 19:00 – Намаление за история с татко!

На 19.06.2016 г. всички посетители на експозициите на Регионален исторически музей – Бургас – Археологическа, Историческа и Етнографска, ще работят с 50% намаление от билета за посетили ги баща и дете.

Билет за деца над 7 г. – 1 лв., за бащите – 2.5 лв. За децата под 7 г. – вход безплатен:)

 

>ГАБРОВО

19.06., 10:00 – Дом на хумора и сатирата

Скъпи малки приятели, искате ли заедно да отпразнуваме международния ден на бащата? Искате ли да поиграете заедно с татко и да спечелите заедно с него награда? Искате ли да кажете „МОЯТ ТАТКО Е НАЙ-НАЙ“…? Тогава заповядайте в Дома на хумора и сатирата, точно в 10:00 на 19-ти юни, неделя. В смях и игри ще отпразнуваме Международния ден на бащата. За татковците, довели своите малчугани, сме приготвили викторина, томбола, конкурси. Можете да направите цял отбор с мама, за да помогнете в състезнието между всички татковци. Така ще определим кой татко е НАЙ-НАЙ и той ще получи награда.

За татковци с дечица, пожелали да участват в програмата – вход свободен до 12:00 часа!

Татковците, пожелали да участват в надпреварата МОЯТ ТАТКО Е НАЙ-НАЙ…, молим до 16-ти юни да ни пишат на адрес: humorhouse.gabrovo@gmail.com.

Очакваме ви!

19.06., 10:00-17:00 Етнографски музей на открито „Етър“

10.00-17.00 ч. Демонстрация и обучение в традиционни дейности

-           направа на плет

-           белене кората на  дървета с рукан

-           пробиване на дърво с ръчен свредел (бургия) и други занимания

10.00; 13.00; 15.00 ч.Организиране на традиционни игри със състезателен характер

-           челик

-           игра с орехи

-           състезание с карачки

-           скачане с чували

-           дърпане с въже и други

 

>РУСЕ

18.06., 09:00 – 18:00 – Регионален исторически музей – Русе кани всички малчугани и техните татковци да вземат участие в отбелязването на Световния ден на бащата.

Заповядайте в историческия музей и научете какви оръжия са използвали бащите през различните епохи, за да пазят семействата си.

 Вашата цел ще е да откриете по три оръжия от всеки исторически период, да запишете техните наименования на обозначените места в специални бланки, които ще ви раздадем, да снимате експонатите и да публикувате снимките на страницата на събитието ни във ФБ.

Кога: 18.06. 2016 г. (събота)

Къде: Исторически музей – Русе, пл. „Батенберг” 3

Час:  от 9.00 до 18.00 ч.

Заповядайте в музея и с помощта на вашия татко научете повече за оръжията през вековете.

Всички бащи и техните деца ще могат да посетят музея безплатно през целия съботен ден.

  

>СОФИЯ

19.06., 10:00-17:30 – Играй и учи в Националния етнографски музей

Националният етнографски музей отваря широко вратите си за децата и техните бащи, дядовци, чичовци, вуйчовци или други важни за децата мъже – безплатен вход и весели игри на Деня на бащата 2016!

Като разгледат изложбата „Престилки и природа“ децата и татковците им могат да изиграят образователната игра на изложбата, като децата трябва да поставят на картата на България престилките, а татковците – защитените територии. Разрешено е да си подсказват един на друг. Семействата, наредили всички престилки и защитени територии ще бъдат вписани в специалната глава „Ден на бащата“ в книгата на изложбата.

 

>СТАРА ЗАГОРА

19.06., 10:00 -18:00  - Търсене на съкровища в Исторически музей Стара Загора

Екипът на РИМ Стара Загора е подготвил специална екипна игра „Търсачи на съкровища“ – по време на търсенето, деца и бащи ще се потопят в различни исторически епохи ала Индиана Джоунс + пътешествие във времето.

Само този ден и само за татковци с приключенски дух, решили да прекарат един незабравим ден със своите деца, входът ще бъде безплатен!

За най-усърдните сме подготвили и награди!

Вижте повече и тук!