Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Ден на Бащата – 17 юни 2018

Being a Dad_Fathers_Day_2018

Защото #връзкатаеважна.

За пети пореден път Национална кампания „Да бъдеш Баща“ отбелязва международния ден на бащата – третата неделя на месец юни – тази година на 17.06. J

Че #връзкатаеважна надали може да се спори – не само много и много изследвания, а и нашият си личен живот ни доказва, че връзката дете-значим мъж е ключова и за децата, и за мъжете. И понеже второто не е толкова популярно – нека само кажем, че мъжете, които активно участват в резвитието на децата, са по-щастливи, по-здрави и по-успешни.

Мнението, отношението и участието на бащите и мъжете в ежедневието на децата има определящо значение за бъдещето им. Независимо от културни, религиозни и социални различия, все повече хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат – значимите за децата мъжки фигури в семейството – имат за тяхното пълноценно развитие. Известно е, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище; пълноценни отношения с възрастните; по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното – да имат добро самочувствие и бъдеща реализация.

Както винаги събития за деня ще се случат в цялата страна. Ето някои основни акценти:

София, 11:00 –   13:00, площад Александър Невски

За поредна година Фондация Лале организира заедно с партньори и съмишленици от кампанията събития и инициативи за отбелязване на Деня на Бащата.

На 17 юни на площад “Ал. Невски” от 11 до 13 часа деца от всички възрасти и техните бащи, батковци и дядовци ще могат да разгледат пожарна и полицейска техника. Разбира се всички майки, момичета и жени са добре дошли! В партньорство със Столична община по традиция организираме Ден на Бащата с демонстрация на пожарни коли, полицейски автомобили, джипове и мотори, авариен автомобил и свободни разговори с пожарникари, спасители и полицаи. Това е възможно благодарение на съдействието на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Столична дирекция на вътрешните работи и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

На Деня на Бащата Домът на киното предлага поредица от избрани филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които, изгубени или намерени, винаги са определящи за пътя на всеки един от нас.

ВНИМАНИЕ, ТАТКОВЦИ! Музейко има да ви каже нещо J

По случай Международния ден на бащата на 17 юни, на Ден за най-малките (1-5 г.) на 17 юни, всички бащи ще ползват 50% намаление от стойността на своя билет за Музейко. (Не се комбинира с други промоции и намаления.)

Включете се и вие! Организирайте събитие, четене, състезание!

Върви Световно първенство по футбол – супер момент за Детска футболна академия Комета отново да даде шанс на бащи и деца да участват в страхотния

Още акценти от страната:

Регионален исторически музей – Бургас

17 юни – Деня на бащата, всички експозиции на Регионален исторически музей-Бургас ще посрещат деца, придружени от своя баща/дядо/чичо/вуйчо, на половин цена. Тоест, входната такса ще бъде 1 лв. за дете и 2.5 лв. за придружителя.

Регионален исторически музей – Стара Загора

На 17 юни (неделя) 2018 г. Регионален Исторически музей – Стара Загора се включва в Националната кампания „Да бъдеш баща“, като обявява Вход свободен за бащи (братя, чичовци, дядовци, наставници) и техните деца в музея.

За посетителите от 11.00 ч. до 12.00 ч. ще бъде представена Демонстрация на оръжие от Руско-турската Освободителна война 1877 – 1878 г.

За допълнителна информация: тел. 042/ 919 214 и 0884 477 060

Театър Васил Друмев – Шумен

Малки, големи и още по-големи момчета, за поредна година театърът се включва в Националната инициативата „Ден на бащата” 2018 г, в която обръщаме специално внимание на всички значими за детето мъже.

Уважаеми татко, батко, чичо, вуйчо, свако, дядо, и ти треньоре, доведи своето дете или приятелче на театър в Деня на бащата, 17.06. от 11:00 ч. в зала „Патиланчо”.Насладете се на спектакъла „Самохвалко” от Бианка Бенковска.

С един билет- вход за двама! Защото връзката е важна.

Благодарим на всички бащи и мъже, които дават възможност на връзката с децата да бъде щастлива и истинска.

И, разбира се, благодарим на най-ключовия ни партньор – всички майки.