Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

СЕДМИЦА НА БАЩАТА 2016: БАЩА НА МЯСТО

site-photo

 

Между  7 и 13 ноември 2016 г. в цялата страна за четвърти пореден път  ще се проведе Седмица на Бащата.

Вече стана традиция през втората седмица на месец ноември да отбелязваме „Седмицата на Бащата“. Тази година избрахме мотото „Баща на място“ в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

През Седмицата на Бащата татковците и другите значими за децата мъже могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си.

Ще търсим мястото на бащите –  къде всеки от нас е поставил своя баща, къде виждат себе си днешните татковци, и къде е мястото на бащите в българското общество днес.

Кога, къде и какво? Публични събития за Седмица на бащата ще бъдат организирани из цялата страна.  ВИЖТЕ програмата на Седмицата на сайта и фейсбук страницата на „Да бъдеш Баща“.

Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации в цялата страна.

Национална кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампанияза бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

За повече информация: Давид Кюранов, координатор на Национална кампания „Да бъдеш Баща“, тел. 0879 509 548, e-mail: david.kiuranov@roditeli.org