Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Втората седмица на ноември е… СЕДМИЦА НА БАЩАТА!

poster for docs

Между  6 и 12 ноември 2017г. в цялата страна за пети пореден път  ще се проведе Седмица на Бащата – седмицата, в която бащите могат „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.

Седмицата на бащата протича под надслова „Истинският мъж знае как да бъде баща“. Истината е, че мъжете не са „програмирани“ да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци и баби, от своите партньорки – майките на децата им, от другите важни мъже в живота си и най-вече: от своите деца. Времето, прекарано заедно с малките хора, помага на бащите да разберат колко важни са  те за увереността на детските крачки през живота, и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата – път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му сила е в това да бъде баща.

Кога, къде и какво?Публични събития за Седмица на бащата ще бъдат организирани из цялата страна.  Очаквайте програмата на Седмицата на www.mencare.bg.

Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации в цялата страна.

Кой може да участва? Всички институции, организации, фирми и клубове, които имат желание да подкрепят бащите  или други важни за децата мъже в бащината им роля или пък да разпространят информация за „Седмица на Бащата“. Те могат да организират разнообразни дейности, в които да има реално включване на бащи и важни за децата мъже.

Как да се включите?Ако Вие или Вашата организация желаете да се включите в Седмицата на Бащата, свържете се с нас на e-mail адрес: david.kiuranov@roditeli.org и телефон 0879 509 548 (Давид Кюранов, координатор на Национална кампания „Да бъдеш Баща“).

Ние ще Ви подкрепим с разработени примерни идеи за Седмицата, плакати за инициативата, покана за включване, съобщение до медиите за отразяване на инициативата и др

Национална кампания „Да бъдеш Баща“води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.