Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

финална среща на Професионален панел с детски градини „Да бъдеш Баща“

панел Козлодуй финал

 

На 26 юни 2015 се проведе финалната среща на Професионален панел с детски градини „Да бъдеш Баща“. Професионалистите от четирите детски градини – ОДЗ „Звънче“, ОДЗ „Радост“, ЦГД „Слънчице“, Козлодуй и ОДЗ „Мир“, Селановци, предстaвиха пред своите колеги практиките, които са осъществили за периода февруари-юни. Споделените впечатления потвърдиха окончателно значимостта и смисъла на свършената от детските градини работа с бащите и семействата за изграждане на здрава общност.

Активното участие на бащата или друг значим мъж за детето повишават самочувствието както на детето така и на самия баща. Личната покана към мъжете за включване в дейности на детската градина подобрява комуникацията със семейството и повишава доверието към професионалистите и към самата детска градина. Общите емоции и преживявания са незабравими и безспорно оказват положително влияние върху развитието на децата.

Учители, възпитатели и директори с радост разказаха за интересните инициативи, които са направили с татковци и деца, разбира се, с безрезервната подкрепа на майките. Обсъдиха се основните фактори, възпрепятстващи бащите от участие, и се създаде стратегия за преодоляването им при планирането на следващите дейности. Защото приятелите ни от детските градини са категорични – работата с цялото семейство и активното въвличане на бащи, дядовци и батковци продължава и след лятната ваканция!

Вижте вдъхновяващите презентации на екипите:

ОДЗ Звънче – Козлодуй

ОДЗ Мир – Селановци

ОДЗ Радост – Козлодуй

ЦДГ Слънчице – Козлодуй

Партньорството на Асоциация Родители с детските градини също ще продължи с предоставяне на материали, обмяна на идеи и споделяне на вдъхновяващия им опит.

Благодарим Ви, че заедно бяхме част от Професионален панел с детски градини „Да бъдеш Баща“!