Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

105 СУ „Атанас Далчев“ за шеста поредна година в Седмица на бащата

 

Автор: Мария Стоилкова

За поредна шеста година бащи, деца и учители от начален етап от 105 СУ“Атанас Далчев“ се включиха в инициативата „СЕДМИЦА НА БАЩАТА“.

Учениците направиха покани за важните за тях мъже. А нашите момчета цяла седмица бяха на почит и уважение от страна на момичетата. Подготвихме грамоти за участниците.

Децата с много старание и любов изработиха аксесоари за любимите си мъже – татковци, батковци, дядовци, чичовци.

При първокласниците от 1.а и 1.б клас през различните дни идваха бащи на децата, за да споделят интересни факти от своите професии. Така малките ученици разбират, че труда на всеки е важен за обществото ни.

Четвъртокласниците имаха по-динамична програма:

  1. Посещение на Пощенска банка, където научиха много нови неща за валутите, за откриването на сметки в банката и други дейности. Домакин беше бащата на Георги Георгиев.
  2. С бащата на Мая имахме поредна годишна среща. И въпреки че е икономист по професия, хобито му – да композира песни – ни зарази всички. Песента „Защо ли?“ вече е любима на всички, защото „Ах защо са два дните в уикенда, останахме си само със една беля“, а „Делничните дни минават тъй бавно като охлюви“.
  3. Кулминацията – инициативата masterchef в седмицата на бащата! Представянето надмина и най-смелите ми очаквания! Най-голямата награда – децата обявиха този ден за най-интересния и най-полезния до сега! Преди 6 години, когато за първи път проведохме седмицата на бащата смелчагата беше само един татко. Днес усмивките на мъжките лица бяха заразителни и много истински. Атмосферата не може да се предаде с думи. Всичко, което правим, правим за НАШИТЕ ДЕЦА!

Емоцията е взаимна. Щастието не е никак логично: за да го увеличиш, трябва да го разделиш. И колкото повече споделяш, толкова повече щастие получаваш.