Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в 120 ОУ „Г. С. Раковски”- София

 „Ние сме чудесен и готин втори В клас”

Министър Красимир Вълчев уважи събитието в ролята си на татко :)

46497961_190771621832396_3319632389751177216_n

 

46459252_379682746103094_2985948555094523904_n

От 120 ОУ споделиха, че събитието „Седмица на бащата” е традиционно  за тях и очаквано с интерес и вълнение от децата  и родителите, тъй като то се провежда от самото начало и училището е посланник на Национална кампания „Да бъдеш Баща”. Ето какво още ни разказаха те:

Събитието бе популяризирано чрез покани, съобщения и брошури, публикувани в училищния сайт, във фейсбук – групите на класовете, в Class Dojo – система за управление на поведението на учениците, която дава връзка между класната стая и семейството. Във фоайето на училището бе поместен кът с материали, а инициативата бе презентирана и на електронното табло на входа.

Г-н Красимир Вълчев – министър на образованието – също уважи инициативата на училището и  беше гост в 1.а клас.

Госпожа Красимира Таскова – класен ръководител на 2. в клас – споделя за инициативите, организирани в училището:

„Ние сме чудесен и готин втори в клас!”- това изписаха с имената си  29 –те второкласника, под специалното ръководство на г-н Червенков в една интересна интерактивна игра – кръстословица. За награда ядоха вкусни мандаринки и ръчно направени здравословни бонбонки.

Боровинково смути за “добро утро” , приготвено “на живо” от Крис – редовен участник в Седмица на бащата. Децата разбраха, че съществуват много и различни варианти за приготвяне на напитката, но в общи линии всеки е свободен да импровизира и да подбира съставките според личните си вкусови предпочитания и здравословни нужди.

Впечатляващо беше  присъствието  в Седмицата на бащата на д-р Бранимир Кирилов, чието име се свързва с изграждането, имиджа и развитието на българската школа по дентална имплантология и пластика. Той даде ценни съвети за здравето на зъбите и подари на децата книжка с рецепти за здрави зъби. Заедно с второкласниците разигра отборна стратегическа игра, която тренира много качества. Отборът – победител завоюва пълна торба с вкусни мандаринки.

С г-н Стоянов пихме прясно изцедени сокчета от портокал, ябълка и морков и говорихме за витамините. Откъде и преди колко години са се появили някои от основните  храни – растения в България? – прекрасна презентация на Алег Краев , който се беше постарал да направи табло с различните растения и ни го подари за класната стая.

И още едно “вкусно” участие в Седмица на бащата на шеф Милен Стефанов, който ни приготви в кабинета по готварство едно здравословно лакомство, наречено “Ядеш и ревеш”. Е, никой не рева, но всички се облизваха!

За кокоса, за полезните храни, за Дядо Коледа, за послушанието в училище и за още други неща ни разказа и почерпи с домашно приготвени здравословни бонбонки г-н Йордан Коматински.

Някои от нашите татковци се включиха във фотоконкурса Chef ТАТКО, като сготвиха вкъщи вкусна и здравословна вечеря за семейството.

Всички посещения за заснети и със снимките са направени видеоклипове, които се излъчват на видеотаблото в училището. А на всеки участник в Седмицата на бащата беше връчен специален сертификат за участие.

Благодарим на всички, които ни подариха от времето си и ни забъркаха нагледно рецепти с ценните съставки желание, търпение и любов!