Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Игри за татковци и деца в ДГ „Калина“ в Трявна

45552492_265603537489050_8439280161597161472_n

Малчуганите от група „Мечо Пух“, техните учители – Ирина Чукова и Сашка Александрова, както и родителите на децата взеха участие в различни инициативи, организирани в рамките на Седмицата на бащата.

На 7 ноември са организирани две дейности: приготвяне заедно, детето и таткото, любима здравословна храна, с която да се включат в организираната кулинарна изложба, както и разговор за здравословното хранене и забавно-спортни игри.

Дългосрочните цели на ДГ „Калина“ са да стимулират желание за съвместни дейности с родители (в частност – бащи) и деца; осъзнаване важната роля на мъжа в семейството; изпитване на емоционално удовлетворение от съвместната дейност; желание за  приготвяне на здравословна храна в къщи, за да не желае  детето вредни храни от магазините наоколо.

SAM_1619

Татковците са играли или или са се състезавали заедно с децата си в различни игри: „Познай своето дете”, „Вкарай кош”, „Построй кула”, „Гердан за мама”, „Да направим здравословен сандвич”.

Всички са посетили Кулинарната изложба, а всички отлично представили се в кулинарията татковци са получили грамоти. Денят, разбира се, е завършил с почерпка за участниците.

Каква е била обратната връзка след празника?

„Всички поканени се отзоваха без изключение. Родителите активно участваха в предварителната подготовка и предложените дейности. След провеждането на двете инициативи майки,  татковци и деца споделиха,че се чувстват емоционално удовлетворени и заредени. Татковците с изненада установиха колко приятни са общите занимания с техните деца и че е истински забавно дори и в кухнята. Изразиха твърдото си намерение това да се случва по-често, а не само на барбекюто. Предложението на татковците беше да има и други такива инициативи, както и съвместни излети. А бабите изразиха желание за празник  заедно с тях, защото смятат, че тяхната роля в живота на децата не е маловажна.

Ние, учителите се чувствахме удовлетворени от проведените инициативи, от активната подкрепа и позитивната нагласа на родителите, от заявеното желание на татковците  такъв тип дейности да има и за в бъдеще.“

SAM_1645