Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

(ДГ) Пролет в Панагюрище за Седмица на бащата

Един от най-активните и станали вече традиционни партньори – ДГ „Пролет“ в Панагюрище отново е с нас.

46469329_10155770008521911_5387081705897066496_o

Изпратила: Нели Борисова, заместник директор на ДГ „Пролет“, гр. Панагюрище

За популяризиране на събитието са използвани рекламните материали от куфарчето с инструменти,  любезно предоставени от националния координатор на кампанията, Давид Кюранов. Оформени са табла с информационни материали за кампанията. Главният учител, Мариана Дерменджиева, изработи информационен лист с  планираните дейности в групите на ДГ и покана към родителите за включване в тях, специални грамоти и сертификати за всеки баща – участник. Отправени са писмени и устни покани от учителите към родителите, които носят позитивни послания и  призив за активност и творчество. На страничките на ДГ във ФБ е разпространена информация за кампанията и призив към бащите за участие в нея.

Група „Мики Маус” – Празник Изобилието на есента“:

Бащите подкрепиха емоционално чаровните артисти в празничната им изява. Вълнуващото представяне на богатството и неповторимата красота на вълшебницата Есен чрез художествени и музикални изпълнения предизвика много щастливи усмивки, възторг и задоволство у всички гости.Децата и родителите приготвиха с вдъхновение и майсторство красива илюбима здравословна почерпка. Естетическата обстановка, създадена от екипа на групата, съдействаше максимално за разгръщане на творческите идеи и умения на шефовете.  Кулинарната изложба с впечатляващи образи достави много радост и удовлетворение на ентусиазираните бащи – творци. Представите на децата за здравословното хранене се обогатиха в непринудените и занимателните моменти на кулинарното творчество. Всеки участник в незабравимия колоритен празник се наслади на миговете, в които се почувства ИСТИНСКИ CHEF.

Група „Слънце” „Зеленчуци, плодове – колко нужни са ни те! Весело ние ще ги оцветим с нашия татко любим!“:

Бащите и децата ентусиазирано и вдъхновено съчетаха разговорите за здравословното хранене с веселата игра в творческата работилничка, организирана в групата. От сръчните ръце на татковците и децата се родиха изключително интересни и красиво оцветени образи на зеленчуци и плодове. Много радост, удовлетворение и щастие изпълваха миговете на взаимност и сътворение. Авторитетът на таткото несъмнено се издигна в очите на децата.У подрастващите се разви позитивно отношение към здравословното хранене, защото важните за тях хора им разясниха кои са полезните и вредните храни.

Група „Пчеличка” – „Колко мило, колко сладко е да се забавляваме с татко!”:

Екипът на групата създаде различни възможности на бащите да изживеят щастливи мигове с децата си и техните приятели. Детските игри се изпълниха с топлота и веселие. Вълшебният свят на приказките за здравословното хранене се представи от татковците чрез художествено четене и разглеждане на красиви приказни илюстрации. Вдъхновение и творчество царяха в импровизираните ателиета за театрализиране и конструиране. Незабравими ще останат вълнуващите преживявания, подарени от скъпите гости, на най-малките в ДГ.

През цялата Седмица на Бащата в детската градина цареше духът на радостта, щастието, обичта и празничността. Активно участваха бащите, дядовци и батковци на децата. С удоволствие се включиха много майки и баби. Всяка група беше център на творчество, познание и вдъхновение.

Събитието е отразено от медии:

 Панагюрска информационна агенция(PIA –news) http://pia-news.com/;

https://www.facebook.com/search/top/?q=pia%20news

 в-к „Време” https://vreme2001.wordpress.com/

 Инициативата е публикувана във  Facebook:

https://www.facebook.com/groups/1751027681807101/

https://www.facebook.com/groups/759155450761154/?multi_permalinks=2249706215039396&notif_id=1542271166556715&notif_t=group_highlights