Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

ДГ „Светулка“ – Стара Загора за първи път в Седмица на бащата!

2

Детска градина №7 „Светулка“, гр. Стара Загора, за първи път взе участие в Седмицата на бащата, която по прекрасен начин се вписва в методичното обединение на децата от първа и втора възрастова група, наречено „Мъжката подкрепа в живота на едно дете“.

Ето какво ни разказаха от ДГ „Светулка“ за своите преживявания по време на Седмицата на бащата:

В инициативата под наслов „Благодаря ти, тате“ взеха участие над 250 деца и възрастни, като предварително направихме проучване сред татковците в коя от дейностите имат възможност да се включат. Стартирахме кампанията на 05.ноември.2018 год., като поставихме постери и програмата за Седмицата на бащата. Сред планираните дейности бяха „Строим заедно с татко“, „Шеф готвач е татко“, „Турнир по футбол“ и фотостена „Щастливи заедно“.

Малчуганите имаха възможност да строят къщички, гаражи и дори цял град със своите татковци, да демонстрират готварски умения, приготвяйки плодови салати и сандвичи, да се включат в истински футболен турнир и да подредят фотостена, разкриваща весели и незабравими моменти с техните родители.

6

Седмицата на бащата донесе много щастливи детски усмивки, много нови приятелства, много доказателства, че бащата е важна опора, спойка и подкрепа в българското семейство. Инициативите ни ще продължат до края на учебната година и ще бъдем щастливи да са основа за едно дълготрайно, съвместно, идейно взаимодействие.

За нас учителите тази инициатива беше едно изключително преживяване, което донесе положителни емоции и удоволствие от съвместните дейности за всички, както за децата от групата, така и за техните татковци. Получените отзиви за Седмицата на бащата бяха, че тя е много интересна,забавна и необходима. А самите бащи споделиха, че са се почувствали много специални. Благодарим на всички татковци, дядовци, братчета и приятели за активно включване в Седмицата на бащата.