Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

ДГ „ЗДРАВЕЦ“, Пазарджик отново част от Седмица на бащата!

IMG_3419

 

Детска градина „Здравец“ в Пазарджик е един от най-активните партньори на „Да бъдеш Баща през годините.

Тази година не е изключение: в занималнята на IVб група учителките на групата,г-жа Росица Бурева и г-жа Мария Ставроска организираха събитие, в което се включиха 22 деца и, внимание… 22 бащи.

Преди събитието децата раздадоха покани на бащите си, и рецепти на които да запишат нещата които ще  приготвят, след което се закупиха продукти за направата на здравословни сандвичи, плодови салати, зеленчукови салати и фрешове

На 05.11.2018г се проведе „Мастър шеф” клас, разделен на 4 отбора: Отбор „Здравословни сандвичи”, отбор”Плодови салати”, отбор”Зеленчукови салати, отбор”Фрешове”, като освен забавна игра имаше и презентационна част за здравословното и балансирано хранене.

Родителите и децата са останали напълно удоволетворени от инициативата,тръгнали са си с нови познания за здравословната кухня, както и все по-често бащите са започнали да приготвят ястия с малчуганите.

Според учителите от  III „Б“ група наДГ „Здравец“ М. Маринова и Р. Пенчева бащата е пример за подражание за своето дете, затова те също се включиха в Седмицата на бащата. Ето какво ни разказаха:

„На 08.11.2018г. поканихме татковците на децата от групата, да приготвят заедно вкусна и здравословна храна. В мероприятието се включиха около тринадесет родители ( бащи, дядовци и батковци). Предварително бяха раздадени бланки, на които да запишат своята рецептата.

Мероприятието започна, като родителите се насладиха на видеоклипа от Националната кампания, след което децата от групата ги поздравиха със стихотворението „ Моят татко“. Всички участници се разположиха на масите в занималнята и започнаха да творят. Приготвянето на здравословната храна премина в много усмивки и добро настроение, грейнали очички и щастливи мъже. След като вкусотиите бяха сътворени, направихме изложба.

Мероприятието се закри със сладко, сладко похапване :)

IMG_3406