Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в ДГ „Мирослава“, Пловдив

45675782_1996593037045662_3509403574104752128_n

 

Детска градина „Мирослава“, гр. Пловдив отново участва в Седмицата на бащата В организацията и провеждането на празника взеха участие деца, родители и учители.

В предварителната подготовка беше включена поканата към близки за децата мъже от всички групи и график на провежданите дейности.

В четвърта подготвителна група на ДГ”Мирослава” родител изяви желание да направи презентация за здравословното хранене при децата. Презентацията беше изчерпателна с богат снимков материал. След това бяха включени игри с плодове и зеленчуци и накрая децата имаха възможност сами да си направят красиви и здравословни сандвичи, които бяха светкавично изядени.

В останалите групи бащи избраха да готвят с децата си вкъщи, като тези щастливи споделени моменти бяха удостоверени с богат снимков материал.

От ДГ „Мирослава“ споделят още: „Мотото за тазгодишната Седмица на бащата „Истински chef“ повиши самочувствието на бащите участници, направи ги по-уверени и активни участници в живота на децата в детската градина. Допълнителен, но не и маловажен ефект е, че разпределянето на прекарваното време с децата между двамата партньори води до по-балансирана връзка и учи децата на равностойни отношения. Ползотворното сътрудничество между детската градина и семейството/в частност бащата/ не само до заздравява на връзката между родители и деца, но и повишава популярността на институцията, която организира събитието.“

Седмицата на бащата в ДГ „Мирослава“ бе отразена и в медиите: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sedmica-na-bashtata-v-DG-Miroslava-827680?fbclid=IwAR07QVKGKq6b95xwamF5ApVjG3QWt230jzHzEttpnWGh-qCmURvlfgnBF5k