Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

КОНКУРС ЗА ЕСЕ, КУЛИНАРНО СЪСТЕЗАНИЕ И ЗДРАВОСЛОВНИ ИГРИ В ПГЛПЕХТ, гр. Ямбол

2

Първият ден от мероприятията (05.11) събра на едно място всички ученици, за да им бъдат връчени грамоти за участие в предварително обявения конкурс за рисунка, стихотворение и есе на тема „Моят баща”.

На втория ден от кампанията (06.11) се включиха четирима родители, като трима от тях участваха в проведеното кулинарно състезание с техните деца, в три отбора, целящо приготвянето на здравословно меню, с предложена разнообразна храна, от която всеки отбор трябваше сам да избере какво здравословно меню може да приготви. Изживяването беше вълнуващо – внесе настроение и удовлетвореност както на родителите, така и на самите деца. Всички участници получиха грамоти „Истински chef” за активното им участие в състезанието.

Следващият ден от значимото събитие (09.11) е осъществената лекция от две ученички от 10-ти клас в един от 8-мите класове за здравословното хранене, в която беше разиграна игра, в която учениците, изтегляйки определен зеленчук или плод, да разкажат какво знаят за него и какви ползи има той. Проведената лекция беше ползотворна за множество от учениците, тъй като повечето от тях не знаеха за вредата от определени храни, както и за ползите от други.

Както децата, така и родителите се чувстваха заредени, след протичането на събитията, протекли през седмицата на бащата. Тяхната обратна връзка беше благодарствена и с позитивна нагласа за участие в бъдещи подобни мероприятия.

10