Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Играй в Деня на бащата – 19 юни 2016!

fathers day poster

 

Денят на мама мина, току пред нас е Денят на детето… Не пропускаме ли някого?

 

На третата неделя от месец юни близо 80 страни по света отбелязват Деня на бащата. И то не отскоро – традицията датира от началото на 20 в. У нас празнуваме вече за четвърти път, по идея на Национална кампания „Да бъдеш Баща“. Защо ли ни трябваше да чакаме толкова, за да отдадем почит и на българските бащи и мъжете, които дори и да не са биологични бащи, участват в грижата за децата като дядовци, чичовци, вуйчовци и др.?

Българските майки и татковци са напълно съгласни, че най-важната роля на жената е да се грижи за децата и дома, а на мъжа – да изкарва прехраната на семейството (според нашето изследване). Честваме майката заради нейната грижа, а как точно да направим празник на Мъжа, Получаващ Заплата В Края на Месеца?

От Национална кампания „Да бъдеш Баща“ каним всички на 19 юни да отбележим празника на мъжете, които полагат грижа. На мъжете, с които израстват нашите деца. На тези мъже, които са толкова важни за децата си, независимо дали си дават ясно сметка за това, или не.

Денят на бащата е моментът да подарим нещо на мъжете, които са ни изградили като хора, които са ни дали тази част от света, която няма как да получим от другаде. Защото и двамата родители са еднакво важни за децата.

Подаряваме на всички деца нашата покана (можете да я свалите от тук). Попълнете я, нарисувайте я и поканете бащите си или други важни за вас мъже да прекарате заедно Деня на бащата така, както най-много ви харесва. Разгледайте програмата за публичните събития за Деня на бащата из страната – може пък да посетите заедно някое от тях? Или просто да направите заедно нещо, което обичате.

Мъже, каним ви да играете с децата си, защото знаем, че го правите и че го обичате. Приемете от децата си най-скъпия подарък в днешния забързан живот – споделеното време и споделената игра.

И да не забравите да ни изпратите снимки на contact@mencare.bg, за да разкажем на света за страхотния български Ден на бащата!

Ако желаете да организирате събитие за Деня на бащата, ще ви помогне нашето Куфарче с инструменти!

ПРОГРАМА Ден на бащата

ИГРАЙТЕ НА ДЕНЯ НА БАЩАТА, ЗАЩОТО… ИСТИНСКИЯТ МЪЖ ВЪЗПИТАВА С ИГРА!