Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Игри за бащи и деца на ФАМИЛАТЛОН 2015

Асоциация Родители за 7-ми пореден път организира празника Фамилатлон!

 

IMG_6480

Официални гости на празника бяха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Столичният кмет Йорданка Фандъкова, Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева и представителят на ФАМИЛАТЛОН-Франция Едме дьо Кателан. По време на празника Главният редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова обяви старта на кампанията “Млади шампиони”, посветена на популяризирането на талантливи спортисти до 14 г. и до 23 г. Участниците във ФАМИЛАТЛОН 2015 имаха възможност да се докоснат до живите легенди на родния спорт, поканени от в. „Стандарт“ в рамките на инициативата “Открит урок за шампиони” – световния шампион по бокс Детелин Далаклиев и “златните момичета на България”, световните шампионки по художествена гимнастика Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, водени от треньорката Ина Ананиева.

IMG_6473

 

IMG_6481

 

 

 

 

 

 

 

На голямата поляна в Южния парк около 40 клуба и организации провеждаха спортни и образователни игри за деца и родители. Специалната приключенска програма от игри за бащи и деца даде възможност на десетки семейства да преоткрият удоволствието от активното бащинство, а финалната томбола разпредели сред най-запалените участници награди от НР, „Леатон за деца“, издателство „Фют“, Кидамом, Съюза на пивоварите в България и издателство „Изток-Запад“.
Най-голяма популярност сред бащите и децата събраха обиколките и наблюденията с Българското дружество по защита на птиците (БДЗП), тренировките на Българската федерация по лакрос, както и айкидо и таекуон-до предизвикателствата на клубовете „Чоуа“ и „АВС“.

P1130429

P1130413

 

 

 

 

P1130418

 

Абсолютен хит сред участниците беше играта „Малката Европа“ – на всяка столица децата бяха посрещани от доброволци, играха интересни игри и разучаваха изработените макети на забележителности, запознаващи с културата и изкуството на представената страна. Имаха шанс да научат как е „здравей“ и „обичам те“ на различни езици. Специалното участие на творчески екип от доброволци – Пабло от Испания, Навойка от Полша и Клер от Франция – осигури пренасяне в автентичната атмосфера на всяка от столиците.

По време на игрите, организирани от Националния център за безопасен интернет, деца и родители научиха повече за разумната и полезна употреба на Мрежата и се забавляваха с Флашко – героят-защитник на безопасния интернет.

 

ФАМИЛАТЛОН е организиран от Асоциация Родители с подкрепата на Виваком Фонд и в партньорство със Столична община по Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2015 г. и се реализира в подкрепа на инициативата “София – Европейска столица на спорта 2018 г.”