Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

национална конференция „Бащинство“ – 3 юни 2015

Предстои първата по рода си за България национална конференция „Бащинство“, посветена на темата за значимата роля на бащата в отглеждането, възпитанието и живота на детето.

posters_400

Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и „Асоциация Родители“ имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в първата по рода си за България национална конференция „Бащинство“, посветена на темата за значимата роля на бащата в отглеждането, възпитанието, образованието и цялостната грижа за детето, която ще се проведе на 3 юни (сряда) от 9:00 до 18:00 часа в зала Мусала на хотел Хилтън.

На конференцията ще бъде представена динамиката на българското семейство през последните години, променящата се роля на бащите и значимите мъже в живота на децата и грижата за тях, както и бариерите, с които се сблъскват. Ще участват водещи експерти от образователния, социалния и неправителствения сектор, за да представят и обсъдят работещи подходи за позитивно включване на бащите в живота на децата с цел намаляване на насилието и злоупотребата с деца, както и повишаване на благосъстоянието им.

Конференцията се провежда в рамките на националната кампанията „Да бъдеш баща“, която е част от глобалното движение „Mencare“ за насърчаване на активното включване на мъжете в живота на децата и прекратяване на насилието над жени и деца, обхващащo 25 държави на 5 континента. Активното бащинство е и ключов аспект за постигане на равенство между половете, като по този показател България се нарежда на последните места в Европа, което потвърждава значимостта на темата и нуждата от обществен дебат по тези въпроси.

Вижте финалната програма

Участието в конференцията е безплатно, но изисква задължителна заявка на билет на: http://sabitie.bg/event/586

Моля, имайте предвид, че броят на участниците е ограничен в рамките на 100 човека и заявката за участие става само онлайн на посочения горе линк.

Очакваме ви!