Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Наръчник „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“

koricaНаръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“ е предназначен за учители и други професионалисти в сферата на образованието, които са мотивирани да привлекат повече бащи и значими за децата мъже като партньори в дългия процес по формиране и развиване на умения и личностни качества у децата.

В наръчника ще намерите информация относно:

  • Ползите от ангажирането на бащите в живота на учениците;
  • Най-често срещаните бариери пред мъжкото включване;
  • Подходящи и изпробвани в български училища дейности за включване на бащите.

Наръчникът се основава на резултатите от проведеното проучване Нагласи към бащинството и на едногодишната работа на професионален панел от педагози от 4 столични училища – 26 СОУ „Йордан Йовков“, 35 СОУ „Добри Войников“, 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ „Георги Сава Раковски“.

Благодарим на всички учители, педагогически съветници, психолози и директори от професионалния панел за тяхната отдаденост и ентусиазъм да работят за благото на своите ученици!

И разбира се, БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ БАЩИ, ДЯДОВЦИ, БАТКОВЦИ, МАЙКИ И ДЕЦА, които се включиха в игрите, състезанията и уроците и ни помогнаха да видим по-добре ползата и смисъла от кампания за активното бащинство в България!

Наръчник Училището кани бащата

Наръчникът е разработен в рамките на проект „Активно Бащинство“ 2012-2015 година, координиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация Родители и с подкрепата на Фондация ОУК и Програма „Безопасен интернет“ на Европейската комисия.