Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

обучение на професионален панел „Да бъдеш Баща“

1-mencare site - tarnovo

На 18 и 19 април се проведе второто обучение на професионален панел „Да бъдеш Баща“ с детски градини от Козлодуй и Селановци. Срещата беше посветена на планиране и създаване на стратегия за максимално включване на майките и татковците в живота на децата в детската градина. Професионалистите от детските градини споделиха своя опит след последната ни среща в Козлодуй, когато имахме възможност да обсъдим в дълбочина вече приложените практики. Вдъхновени и мотивирани да продължат активната целенасочена работа с родителската общност, директори, учители и възпитатели се включиха в сесии, посветени на различните родителски стилове, ресурсите в подкрепа на детската градина при работа с децата и семействата и принципите за приобщаване на родителите.

Започна вече и сериозната работа по писане на Наръчник за професионалисти от детски градини за включване на бащи и значимите мъже в живота на децата. Той ще бъде по модел на наръчника „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“.

Предстоят няколко важни събития, на които Панелът ще се включи с интересни дейности за деца и родители от местната общност – Фамилатлон-Козлодуй, Ден на енергетика и Ден на Бащата.

Очаквайте информация и снимки!

2-mencare site - tarnovo