Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

седмица на бащата в ОДЗ Слънчице – град Козлодуй

Най-динамичните дни за учителите, за децата и татковците им беше седмицата от 17 до 21.11.2014г. Ще се запитате „защо”? Ами защото празничната седмица за детска градина „Слънчице” от 17 до 21.11.2014г. когато бяхме набелязали своите инициативи за 28 годишнина от откриването на детското заведение , съвпадна с инициативата „Седмица на Бащата“ от националната кампания „Да бъдеш Баща”, в която с огромно желание се включи нашият колектив.

 

Към вече съставената програма за празничните изяви в детска градина „Слънчице” се планираха и проведоха срещи и инициативи с бащи, които се отзоваха на поканата ни да гостуват активно в групите и да участват заедно с децата в различни ситуации, демонстрации, беседи, спортни игри, практически дейности за изработване на подаръци за празника на „Слънчице” и т. н.

 

Наравно с бащите в подготвителна „А” група и І ”Б” група гостуваха и дядовци. Учителките намериха подходящата форма за изява за всеки проявил готовност да гостува в групите – например в І -те групи бащите участваха в организирания Цирк за децата на 20.11, а на 18.11 участваха в подготовката на костюмите за него. За ІІ-те групи изборът беше по-голям и включваше : на 17.11.- рисуване , забавни игри; на 20.11. –„спорт с татко”- във физкултурния салон; на 21.11 – „моят татко може всичко” – изработване на къщички за птици, татковци четоха и приказки в групите.

 

В трите подготвителни групи (5 годишни деца) еуфорията не напусна децата през цялата седмица: имаше оригами, рисуване, пътешествия в Европа- състезателни игри, представяха се стари занаяти, от рециклирани материали се изработи коледен венец,баща приготви за всички „тирамису”…
В подготвителната група на 6 годишните децата от своя помагаха на бащите си да изработят коледно пано, къщичка за птици, дори макет на ЦДГ „Слънчице”.

 

Наред с инициативите с бащите, които се организираха в следобедния режим, децата не забравяха и ангажиментите си да отбележат по нов и запомнящ се начин 28-та годишнина на своята детска градина. Организираха се различни ателиета и всеки ден имаше изява на някои от групите. В Арт-студиото „Сръчни ръце” децата изработиха шапки и маски – домино за предстоящия празничен концерт, а в студио „Модерна” пробваха прически и грим. В ателие „Слънчева палитра” децата изработиха транспарант за градината, нарисуван с нетрадиционни техники и материали, а най-големите деца подготвиха своя подарък за рождения ден на детска градина „Слънчице”- колаж.

 

Празничният концерт на 21.11. завърши освен с много аплодисменти и подаръци, с чудесни благопожелания и с вкусна торта. Скъпи гости бяха и родителите. За всичко случило се през изтеклата седмица разказват информационните табла в групите и оформените кътове във фоайетата.

бащата-1бащата-3pg

 

 

 

 

 

 

 

бащата-7

бащата-4

 

бащата-11jpg

бащата-5

 

 

 

 

 

 

 

 

бащата-9pg

art studio moderna