Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

седмица на бащата в оу „Екзарх Антим I“ – град пловдив

Измина „Седмицата на Бащата” – 17 – 23 ноември, която бе част от национална кампания „Да бъдеш Баща“. Мисия на инициативата е фокусирането на вниманието на обществото върху значимостта на бащите за пълноценното развитие на детето.

DSC09528

С голям интерес и неподправен ентусиазъм в изявата взеха участие деца и родители от Основно училище „Екзарх Антим І“, които подкрепиха идеята за активна позиция на бащите при възпитанието и отглеждането на децата. Формите и начините на участие бяха доста различни, но добре подбрани и прецизирани, така че децата успяха да усетят силата и значимостта на бащините професии и отговорностите, които те носят.

Най-малките в училище – децата от полудневна подготвителна група, имаха специален гост – д-р Невен Енчев, изпълнителен директор на болница „Медлайн“. Той спечели детското внимание и атрактивно доказа на децата защо професията на лекарите винаги е печелила адмирациите на хората. Успя да убеди малчуганите, че най-важното правило, за да успее човек, е да се учи много и да проявява постоянство и търпение.

Учениците от І В клас също имаха среща с представител на докторската гилдия – проф. д-р Христо Добрев. Той разказа на първокласниците за отговорностите на лекарската професия и представи на децата няколко интересни демонстрации.

Във ІІ Б кластри от децата – Надя Топалова, Адриан Димитров и Георги Балтаджиев направиха сполучливи рисунки и интересни съчинения за своите бащи.

DSC09546
При ІІ В клас в час на класа посетител бе г-н Димо Беков, който показа на децата какво е да си пожарникар и сподели пред тях за опасностите на професията си, демонстрира превантивно какви мерки е правилно да се предприемат при възникнали бедствия и аварии.

2 v 2
Активно участие в Седмицата на бащата имаха и ІІ Г клас. Любомира Делчева и нейният баща представиха постер под наслов „Ние се обичаме“, близначките Валерия и Ивайла Иванови показаха на класа албум на семейството с избрани весели моменти. Мартина Колева и г-н Колев споделиха своето хоби да правят и похапват заедно сладкиши.

С ІІІ Б клас бе г-н Иван Герджиков, мениджър, който бе отделил от времето си, за да присъства в час по математика и да подскаже варианти и решения на малките математици.

В ІІІ В клас гостува г-н Асен Даскалов, инженер-строител. Той бе сред децата в час по физическо възпитание и спорт за спортни дейности на открито.

Посещение в IV А клас за Седмицата на бащата направи г-н Стефан Горанов, председател на неправителствена организация, насочена в помощ на творците. Той запозна учениците с дейността на Творчески комплекс „Инкубатор“.

Сред четвъртокласниците гостуваха още бащите на Анна-Мария Живанович и Даниел Цветков. Родителите разговаряха за дейността си и за професиите си – преподавател-доцент в научен институт и частен съдебен изпълнител.