Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

СЕДМИЦА НА БАЩАТА В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ с.ТЪРНАВА

 

 

IMG_7754

За учениците и учителите от ОУ „Хр.Ботев“ с.Търнава включването в Седмицата на бащата по инициатива на Асоциация „Родители“ определено беше предизвикателство и голямо вълнение. Темата беше интересна, но случването предполагаше доста усилия и фантазия, за да извадим татковците на по-преден план в живота на техните деца и в живота на самото училище.

 

Най-напред Ученическият съвет на училището бе запознат от г-жа Цветелина Теодосиева с идеята и се взе решение всеки клас да предложи своя инициатива по темата. От всички предложени инициативи успяхме да реализираме следните:

  • Малките ученици поискаха от своите татковци да се включат в засаждането на „Гора на бащите“ в училищния двор. Е, не цяла гора, но няколко дръвчета, които бяха осигурени от кмета на селото г-жа Г.Раловска. Пък догодина ще продължим с нови дръвчета.
  • Учениците от 5 клас предложиха „Среща с професията на моя дядо“ , в която участваха всички ученици от училището, които се вълнуват от професията на пожарникаря. За всички присъстващи стана ясно колко знания, самообладание, уважение към другарите изисква тази професия.
  • В часа по физическо възпитание и в един изпълнен с емоции баскетболен мач участваха двама татковци и един вуйчо – г-н Пламен Пешев и г-н Виолин Петков. Учениците в отбора се убедиха в спортните умения на своите по-възрастни съотборници, а резултатът сам по себе си обещава да се проведе мач-реванш в най-близките седмици.
  • Учениците от шести клас писаха съчинение на тема „Моят татко“, а най-добрите бяха публикувани в училищния вестник „Мечтател“ и накараха всеки читател да се замисли и оцени в себе си СВОЯ любим татко.
  • Проведе се и училищен конкурс „Мис и Мистър Вежливост“ , на който журито беше от трима татковци .
  • На 21.11. нашите ученици-артисти посетиха близкото село Алтимир, където по традиция изнесоха концерт-поздрав по случай Деня на християнското семейство. Тази година мотото на концерта беше свързано с протичащата „Седмица на Бащата“, а публиката разбра за интересната инициатива, в която се включи нашата училищна общност.
  • На проведената на 24.11.2014 г среща на Родителския клуб на училището бяха отчетени проведените инициативи, а майките ревниво се надпреварваха да дават предложения за своето включване в наближаващите Коледни празници.

Имаме обещанието на татковците да подкрепят нашите коледарски групи, както и да участват в ремонтни работи в училището през зимната ваканция.

IMG_7745

IMG_7753

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7796