Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в детско селище sos – трявна

SOS – Детско селище – Трявна е част от Сдружение SOS – Детски селища – България. Преди 5 години за деца от селището започна да се грижи първата, за организацията ни, семейна двойка, а сега семейните двойки са три. Екипът на SOS се включи в кампанията, свързана с грижата на бащата, защото това отговаря на нашето разбиране за важната роля на мъжа при отглеждане и възпитание на децата в семейството. При нас тази функция на бащата се изпълнява от приемни родители, педагози, психолог, Директора и други служители.
Задачата ни е една – децата, които се отглеждат в приемните семейства, да се чувстват обичани, щастливи и желани. Всички – и деца и големи – обичат да спортуват и се включват в различни приложни дейности. Това носи радост и удовлетворение.

 

Представяме ви снимки, които изобразяват точно тези моменти на съвместни дейности – родител – деца и по-специално баща – деца. Спортът и приложните дейности са едни от основните и обичани извънкласни дейности, в които децата от селището са включени. Бащите и децата почиват заедно на море, екскурзии, походи, помагат в домакинството, разговарят с децата на различни теми, изграждат отношение на доверие. 

sos1

sos2

 

sos3sos4

 

sos5

sos6

 

sos7

sos8