Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в детска градина „Пролет“ – Панагюрище

Тази година в „Седмица на Бащата“ между 7 и 13 ноември много активно се включи детска градина „Пролет“ – Панагюрище.  Куп различни дейности са създадоха много настроение и щастливи мигове за децата и техните значими мъже. През цялата седмица, детската градина е беше активен център за комуникация, общуване и творчество.

Поканените татковци, дядовци, батковци и дори майки се включиха с изключителен ентусиазъм и заедно с екипа на детската градина откриваха нови начини да изследват света и да се забавляват със своите деца.

Ето какви занимания имаше в различните групи :

  •  „Моето любимо място с татко” – рисуване в група „Мики Маус”. Слънцата, нарисувани с татко, светеха по-ярко; гората нашепваше загадъчни слова;рибите проблясваха примамливо в реката и язовира; спортните игри разкриваха сила и бързина; паркът се огласяше от смях звънлив, а цветята се усмихваха щастливо.

kolaji-miki-maus

  •  „Играем с татко в детската градина” – конструктивни и забавни игри в група „Мечо Пух”. С въображение и сръчни ръце бяха издигнати вълшебни замъци, приказни кули, зоопарк, ферма, весел влак… Пъзелите сякаш се подреждаха сами. Пътуването в бъдещето с татко е неповторимо, игрите – весели и незабравими.

kolaji-tatko1

  •  „С татко готвим сладко” – кулинарни занимания в група „Веселячета”. Вкусните плодови салати и сладкиши бяха приготвени с кулинарно вдъхновение и оформени естетически. Децата, заедно с татко, дядо и батко, похапнаха сладко.

kolagi-neli

  •  „С татко спазвам уличните правила” – игри с правила по БДП в група „Слънце”. Чрез интересни игри с пътни знаци и светофар, под зоркия поглед на таткото, полицай, децата си припомниха как трябва да спазват правилата за безопасно придвижване по улицата. Игрите бяхасъпроводени от музикално-художествени произведения

kolaji

Децата бяха много щастливи и горди, защото преживяха незабравими мигове на сътворение и откриха за пореден път вълшебството на детството. Бащите, впечатлени и ентусиазирани от творческото взаимодействие и партньорство с децата си и педагогическия екип,предложиха в следващата кампания да се предвидят повече спортни събития, да се организира детска работилница „Сръчни ръчички с татко” и да се осъществи инициативата „Татко може всичко”.