Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в 101 СОУ „Бачо Киро“ – София: татковци в час!

Децата от 2 г клас с класен ръководител г-жа Албена Стоичкова и от 3 в клас с класен ръководител г-жа Ангелина Инкова изкараха вълнуваща Седмица на бащата, в която им гостуваха много татковци и един дядо :)

2 г клас

Таткото на Никол Аврамова – Атанас беше подготвил папки на децата. Разпознаваха велики личности като Ботев, Левски, Бачо Киро. Задаваше въпроси, децата четяха афоризмите под всяка картинка и всеки получаваше награда при правилен отговор. След това представи по интересен начин как да бъдат мотивирани децата да изучават английски език. Пяха английска песен. Раздаде листчета на всяко дете и ги накара да препишат по една думичка на английски език. След това сглобяваха изречения. Беше интересно и лесно! Накрая всички получиха почерпка.

IMG_20151106_124022   IMG_20151106_122854

Дядото на Иван Александър разказа за професията на пилота, видовете самолети, горивото на самолетите, на каква височина летят товарните, пътническите и реактивните самолети. Имаше и кратък разказ за Космоса и посещението му в Африка.

IMG_20151110_110311

Таткото на Боби Цветков – Сергей разказа как се снима филм и за участието му в снимките на филма „Непобедимите”. Разказа и за неговото хоби – самолетите, както и за сухоземния транспорт и за опасните товари.

IMG_20151105_111021 Таткото на Адриан представи чрез сина си професията на автомобилния състезател. Адриан показа снимки на децата. Татко му беше принтирал за целия клас шаблони момиче и момче със състезателен екип, който децата трябваше да нарисуват и да го оцветят.

IMG_20151117_114127

Таткото на Джу, който е с произход Китай и не владее български език, изигра една игра на двора с децата, след което раздаде на всяко дете подарък играчка и лакомства.

IMG_20151120_084832

Таткото на Георги Георгиев разказа за производството на Кока кола и за транспортирането на продуктите до различните части на страната ни. Беше подготвил интересни и достъпни въпросчета. В края всяко дете получи чаша на Кока кола пълна с лакомства.

IMG_20151109_092730

Тактковците на Берк, Виолета, Зорница, Калоян Илов, Мариела, Стиван и Теодора не успяха да присъстват лично поради служебни ангажименти, но се включиха в Седмицата на бащата по много „сладък“ начин – изпратиха почерпка за децата :)

3 в клас

В 3 в клас таткото на Асен – Асен Игнатов говори за рисуване, фотография и орнитология. Той даде възможност на децата да наблюдават с професионална зрителна тръба, подобно на наблюдението на птици и други диви животни в природата. Таткото на Красимир – Емил Янев разказа на класа за бързи спортни коли, мотори и даде възможност на децата усетят истинска предпазна каска на главата си. Ангел Петров – баща на Неда, представи своята професия и заедно с татко Емил Янев демонстрираха ремонтни дейности по прилежащата на класната стая PVC дограма. Таткото на Мартина – Иван Иванов въведе децата в дебрите на компютърното програмиране, а таткото на Деян – Илиян Малчев показа и подари на децата редица метални структурни елементи, с изработката на които е ангажиран самият той.   20151110_1451 DSC00367 DSC00356 copy

Таткото на Красимира – Кирил Забунов показа на децата части от алпинистка екипировката, която използва и по време на своята работа – монтиране на клетки на мобилни оператори. Таткото на Маги – Петър Несторов представи на децата какво значение има поддръжката на техниката и системите, за да можем да имаме постоянно чиста и годна за пиене вода. Таткото на Михаил – Цонко Макариев разказа за предизвикателствата да разпространяваш качествени стоматологични материали и акцентира върху значението на хубавото миене на зъбките у подрастващите.

DSC00343 20151110_1324 DSC00368

Целия клас получи плакати и брошури с любопитна информация за животните и алпинизма.

Седмицата завърши със Състезания с татковци – четвъртото общностно събитие по проект Споделено училище, който 101 СОУ реализира съвместно с Асоциация Родители. Около 30 бащи на деца от 1 до 4 клас се бяха разделили по отбори и под бурните аплодисменти и подкрепа на децата проведоха поредица от щафетни състезания. Повече за състезанието можете да прочетете ТУК.