Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Сподели инициатива: Седмица на бащата в III а клас в 105 СОУ „Атанас Далчев“ – София

БАЩИ ЗА ПРИМЕР: ВЕЛОПОХОД за пораснали момчета и техните деца в парка

 

SANYO DIGITAL CAMERA

Инициативата се проведе в парк „Мир и дружба“- Студентски град и в нея взеха участие около 50 родители и ученици от ІІІ-„а“ клас на 105.СОУ “ Атанас Далчев“ гр. София, с класен ръководител Десислава Анастасова.

Покана към бащите бе публикувана на сайта на класа. Децата изработиха медали и грамоти за всеки баща. Бяха подготвени розови и сини листи, на които бащата да нарисува своето дете и да довърши изречението „ Да си баща е …“.

SANYO DIGITAL CAMERA
На 14.11.2015г. в 11:00 часа учениците и техните родители взеха участие във велопохода. Предварително на всеки баща бе поставен стикер с името, за да могат по-лесно да общуват един с друг. Един баща проведе кратка беседа за ползите от карането на колело и инструктаж за безопасност. Последва „Закуска на тревата“ с неща, приготвени от татковците.
На ред бе играта „Състезавам се с татко“. Оформиха се 5 отбора по 8 човека, които си измислиха и изиграха своето име, боен вик и капитан. Започнаха игрите:

  • щафетна игра, при която баща и дете са със завързани един за друг крака;
  • „Волейбол с балони“ – участниците хващат четирите края на една хавлия и се опитват да прехвърлят балон, пълен с вода, в полето на другия отбор;
  • „Разпознай ме, тате“ бе следващата игра, в която бащата със завързани очи трябва да открие своето дете сред останалите.
  • Играта Телефон завърши инициативата с думите „ Благодаря ти за участието!“.

SANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERA
Атмосферата на събитието бе емоционална, а  майките бяха впечатлени от своите съпрузи :) Родители и деца си тръгнаха прегърнати и удовлетворени.

Благодаря на бащите, които активно участват в живота на своите деца, с търпение изслушват техните проблеми, подкрепят ги и се гордеят с успехите им и не пропускат да се забавляват заедно.

Повече снимки от инициативата можете да разгледате на сайта на  ІІІ-„а“ клас ТУК