Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в 3 б клас на 120 ОУ „Г.С.Раковски“, София

120-2

Седмицата на Бащата, през която обръщаме специално внимание на татковците и на всички значими за детето мъже (дядовци, чичовци, батковци, треньори, приятели и други), за трета поредна година се превърна в незабравимо преживяване за малките ученици от 3 б клас. Най-напред, с нескрито старание, децата изработиха картички – покани за татковците и другите близки хора. Призоваха ги да използват най-голямата си сила – „да бъдеш баща” и да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит, защото всеки мъж може да бъде добър пример! След любезната покана, децата изработиха и специални картички – медали „Баща за пример”,като на обратната страна собственоръчно нарисуваха образа на своя татко.

120-3

Посещение от таткото на Дани – г-н Димитър Димитров

Той запозна децата със „скритите компютри”, обясни им как работят домакинските уреди, автомобили и машини и какво ги „управлява”, а чрез откъс от филм на Чарли Чаплин ги пренесе в началото на миналия век за да им покаже трудът на хората на поточна линия и как сега компютрите заменят човека в работата му. Покани децата да отидат, заедно с татковците си, на предстоящото състезание с роботи на РобоЛига, а накрая ги почерпи с лакомство, затова че са били толкова послушни. А децата му връчиха грамота, с която му казаха, че „Баща за пример”.

120-4

120-5

Посещение от таткото на Мария – г-н Момчил Методиев

Г-н Методиев е историк и ”пренесе” децата назад в историята – „в люлката на цивилизацията”- Древна Гърция. Разказа им за Омир, за Троянската война и Троянския кон, за гръцките полиси, за Партенона…, „потопи” ги в славни битки, пътешестваха из древни географски карти, като умело ги ориентираше и им обясняваше как да „четат” условните знаци, решаваха ребуси и загадки. Децата задаваха въпроси и оживено участваха в разказа, като допълваха и показваха завидни знания по темата. Накрая децата му благодариха и му връчиха грамота „Баща за пример”.

120-6120-8120-7

Посещение на таткото на Михаил Иванов – г-н Милен Иванов

Г-н Милен Иванов е нашият „рекордьор”, защото намира начин и теми и участва във всички инициативи, включени в „Седмица на бащата” и през трите години, в които ги провеждаме. Тази година той реши да запознае децата със своето хоби – голфа, облечен като истински голфър и нарамил стикове и топчета. След увлекателния му разказ за този аристократичен спорт, всички се насладихме и на мини-голф игра в класната стая. Той въведе правила и ред и похвали децата за доброто поведение, въпреки емоциите, които предизвика играта. Накрая всички му благодариха, наградиха го с грамота „Баща за пример” и го изпратиха в класа на по-малкия му син, за да зарадва и първокласниците.

120-9120-10

120-11

В края на седмицата учениците от 3 б клас подредиха кът – табло „Аз и тати”.

120-12

Материала подготви: Красимира Таскова – класен ръководител 3б клас