Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в 3-то ОУ „Братя Миладинови“, град Гоце Делчев

dsc04145

В Трето основно училище в гр. Гоце Делчев е традиция през втората седмица на месец ноември да отбелязваме „Седмицата на бащата“ като част от националната кампания „Да бъдеш Баща“. Тази година мотото на седмицата е „Баща на място“, в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

„През Седмицата на бащата татковците и другите значими за децата мъже могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си. Ще търсим мястото на бащите – къде всеки от нас е поставил своя баща, къде виждат себе си днешните татковци, и къде е мястото на бащите в българското общество днес“ – разказа психологът на училището Валентин Атанасов.

През Седмица на Бащата 2016  децата от 3 ОУ „Братя Миладинови“, град Гоце Делчев, се включиха в рисувателна задача „Значимият човек до мен“ и инициативата „Един ден в обувките на татко“. В училището беше открит читателски кът за родители. Проведоха се футболни срещи на отбори с бащи и деца, разбира се – имаше и медали.

dsc04152

Осъществи се също дискусия „Да бъдеш баща“ и семейно кино. Специално за Седмица на Бащата с подкрепата на Държавно горско стопанство Гоце Делчев бяха доставени 10 броя ели, 4 броя туя, 2 броя шикорилистни дръвчета; предварително бе подготвен терена за дърветата и деца и татковци заедно ги засадиха и откриха „Детска гора“.

dsc04164

dsc04170

 

Валентин Атанасов