Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в ОУ „Екзарх Антим I“, Пловдив

В Седмицата на бащата от 7-13 ноември, на територията на учебното заведение, се проведоха инициативи сред малките ученици и децата от полудневна подготвителна група. Участие взеха важни за тях бащи и мъже. Отговорността и активната позиция на мъжката част от родителската общност, пролича в съвместни тематични занимания. Бащи на място поеха инициативата и влязоха в ролята на учители.

dsc00024

На 9 ноември гост във ІІ а клас бе асистент д-р Христо Кисов, част от екипа на Българска академия на науките и Институт по оптически материали и технологии “Акад. Йордан Малиновски”. Г-н Кисов позволи на децата да се докоснат до един непознат свят, погледнат през призмата на физиката и нейните сложни закони. Показа по достъпен и атрактивен начин точната наука, чиито идеи и достижения водят до развитието на другите науки и до нови научни открития. Част от закономерностите, свързани с оптичните явления и светлината, асистент Кисов разкри чрез серия физични опити. По детски тържествено и важно, второкласниците обсъждаха помежду си видяното, спореха за оптичните магии на дъгата, за чудатостите на светлината, за уловените гръмотевици, за счупените светлини и лазерите.

dsc00012

Децата от полудневна подготвителна група при ОУ „Екзарх Антим I”, също взеха участие в инициативите по повод „Седмица на бащата“. С удоволствие те рисуваха портрети на своите бащи, оформяха картички и ги украсяваха с цветен отпечатък на своята ръка.