Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в КСУДС към Сдружение „Егида” – Пазарджик

Комплекс за социални услуги за деца и семейства към Сдружение „Егида” – Пазарджик от стартирането на кампанията всеки път се включват в отбелязването на Седмица на бащата и Деня на бащата с различни инициативи. През ноември 2015 организираха поредица от инициативи по повод Седмица на Бащата.

На 10.11.2015г. в КСУДС се проведе поредната среща на групата за бременни, която премина под надслов „Часът на татко“.Присъстваха бъдещи и настоящи бащи. „Обучените“ вече татковци показваха нагледно и обясняваха на бъдещите родители как се сменя памперс, как се гушка бебето и как се успокоява, когато плаче. Участниците получиха удостоверения за това, че полагат усилия да бъдат бащи за пример.

часът-на-татко
На 11.11.2015 г. специалисти от КСУДС организираха изнесена изложба на каширани плакати за добро бащинство пред Община Пазарджик, където наблюдаващите имаха възможност да напишат и пуснат свое мнение в кутия за послания под надслов „Баща за пример”. В мероприятието се включиха бащи, дядовци, както и деца, желаещи да дадат мнението си за добър баща.

изложба

 

На 12.11.2015г. на площад „Константин Величков” беше поставена кутия за послания и разположена изложба от стативи, илюстрираща фигурата на бащата и мъжката фигура в семейството, част от инициативата на Консорциум „Алианс за социално развитие” по повод отбелязване „Седмицата на бащата”. Специалисти от КСУДС информираха и призоваваха преминаващите към отправяне на послания, свързани с бащинството и мъжката фигурата в семейството. Обществеността реагира с интерес и бяха събрани множество послания.

посланияТ

 

Кутията за послания, като част от инициативата на Консорциум „Алианс за социално развитие” Пазарджик по повод отбелязване седмицата на бащата, събра добрите думи на пазарджишката общественост относно фигурата на бащата в семейството и неговата значима роля в живота на децата.

poslaniq-013