Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Сподели инициатива: седмица на бащата в СОУ „Хан Исперих“, Нови Пазар

 

Учениците от III а клас в СОУ „Хан Исперих“- гр.Нови Пазар с класен ръководител Денка Сейкова отбелязаха Седмица на бащата с поредица от инициативи.

Първо децата изработиха картичка-покана за своите бащи и покана до местната телевизия да отрази инициативата.
Отзоваха се  бащи, батковци и обществени личности, които между 10 и 13 ноември гостуваха в часовете и разказваха на децата за своите професии.

WP_20151110_010

Чичо Иван е фотограф и запозна децата с магията на фотографията, разбира се имаше много снимки за спомен :)

NP policaiГостува ни и районният представител на полицията, който ни разказа за професията на полицая и отговори на многобройни въпроси на децата.

Многщо вълнуваща за децата беше срещата с баткото на Йоанна, който е футболист. От него научихме някои тънкости от футбола и проведохме тренировка и мач. Като помощници се включиха и учениците от 11 клас, за което им благодарим.

WP_20151110_029

WP_20151111_011Гост ни беше и Севдалин Стоичков – рейнджър, участвал в мисия в Кербала (Ирак). Разгледахме снимки и за малко се пренесохме на мисия в бойното поле.

Бащата на Деница – чичо Митко – ни разказа за „пътя“ на чашата и ни покани на посещение във фирма “ Ново Стъкло“, където работи. Там ще може нагледно да покаже на децата как се правят стъклените предмети от нашето ежедневие.

NP stuklar

NP p4elar2Следващата ни среща беше много интересна: с чичо Живко – пчелар и наша охрана в училище. Разбрахме много за живота на пчелите, видяхме пчелна рамка и едно интересно пчелно жилище „тръвна“ и опитахме от вкусния мед директно от пчелната пита.

Бащата на Антон също беше наш гост. Той е земеделски производител – показа ни своята техника и разказа за обработването на земята.

NP zemedelec

NP hudojnikА баткото на Памела ни въведе в тайнството на изобразителното изкуство и впечатли всички със своя художествен талант и прекрасните рисунки, които ни направи.

Накрая направихме табло „Баща за пример“ със снимки, на които децата и бащите извършват съвместно някаква дейност.

Равносметката е, че всички гостували ни бащи и мъже са много горди и удовлетворени от срещите с децата и изразиха готовност отново да са сред нас, както и ние да отидем на посещение в работните им места. Децата са много щастливи и научиха нови и интересни неща от различни сфери. Сега с нетърпение класът очаква да поканим отново родители да ни гостуват и за Коледните тържества се надяваме да ни гостуват бащи, които в момента работят в чужбина, но ще се върнат за празниците.

WP_20151112_031

ТУК (https://www.youtube.com/watch?v=cHGW_EjYRRQ&feature=youtu.be) можете да видите репортаж от местната телевизия, в който класната и децата разказват за Седмица на бащата и какво най-много ги е впечатлило (от 7-мата минута)

На сайта на училището можете да видите ПРЕЗЕНТАЦИЯТА, направена от III а клас за протичането на Седмица на бащата и много снимки с гостувалите бащи и мъже.

Благодарим на всички татковци, батковци, дядовци и успели мъже! Срещите с вас ни показаха, че за да си успял мъж е нужно много труд и постоянство. Гордеем се с вас! Вие сте бащи за пример!

III а клас в СОУ „Хан Исперих“- гр.Нови Пазар