Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Сподели инициатива: седмица на татко в ОДЗ №1 „Здравец“, гр. Пазарджик

SAM_1708

Децата от III б подготвителна група в ОДЗ №1 “ Здравец” – гр. Пазарджик, с ръководители старши учител Анна Вълева-Илиева и старши учител Димка Герова отбелязаха Седмица на бащата с поредица от прекрасни инициативи. За огромна радост на децата в събитията се включиха 27 татковци, 2 дядовци, 1 вуйчо и … 28 майки :)

Подготвихме се предварително като: разпечатахме постера на кампанията и го разлепихме на входа на групата и детската градина, изработихме индивидуални покани за татковците, разпечатахме цветни листовки „Специално за татковци” из Наръчник ”Добре дошли в детската градина, родители!“, подготвихме медальоните «Баща за пример» и грамотите за татковците. Накрая подготвихме две ситуации с участие на татковци – Състезание по БДП и „Готвя с татко сандвичи“ и необходимите материали и финансови средства за тях с помощта на родителския актив.

Поредицата от инициативи включваше:
Понеделник – 9 ноември

  • Децата поканиха своите татковци за мероприятията, планирани през седмицата;
  • Поставихме кутията за отговори и послания;
  • Изработихме , съвместно с майки медальони” Баща за пример”;
  • Стартирахме акция в страничката ни- Нашите Здравчета във facebook за публикуване на снимки” Татко и аз”, от които накрая да изработим постер.

Вторник- 10 ноември

  • Състезание по БДП (безопасност на движението) с участие на татковци или близки до детето мъже.

В състезанието бяха включени 4 игри, в които децата показваха своите знания за безопасно поведение на улицата. Участието на татковците допринесе за висока емоционалност на ситуацията. Накрая децата закичиха своите бащи с изработените предния ден медальони и си направиха групова снимка.

SAM_1687

SAM_1676

11038923_1630548123885724_8968532695409883547_n

Сряда -11 ноември

  • Децата подариха листовки на татковците из наръчник ”Добре дошли в детската градина, родители!“

Четвъртък- 12 ноември

  • Поставен бе постера с отговорите на татковците от кутията – сутринта;
  • „Готвя с татко”- „Сандвичи” 

След като накратко се запознахме с ползите от здравословното хранене, на децата и татковците бе поставена задачата да направят по два сандвича- един за хапване и един за импровизирания ни павилион за сандвичи отвън. Сандвичите трябваше да са здравословни, вкусни и много красиви като за кулинарна изложба преди да бъдат разпродадени.
Това, което последва, бе едно невероятно изживяване. Татковците показаха голямо старание и въображение и помогнаха на малчуганите да сътворят големи вкусотии. Разгледахме ги с интерес , след което няколко момиченца, с помощта на една майка, разпродадоха сандвичите отвън. Парите, които се събраха, ще бъдат използвани за театрална постановка, която децата да гледат.

SAM_1737

IMG_4217

IMG_4152

Бяха връчени официално грамотите за „Активно участие в Седмицата на бащата”.

IMG_4230

Петък – 13 ноември
• Поставихме постера „Татко и Аз”, направен със снимки от акцията на нашата страничка във Facebook;
Децата изработиха картички” Благодаря ти” , които подариха вечерта;

Можете да видите нашата презентация с много снимки за Седмица на бащата тук:

Да бъдеш баща IIIб група, ОДЗ Здравец,Пазарджик

Отзивите на бащите и на всички останали за участието ни в националната кампания са, че това е страхотна инициатива и се надяват това да стане традиция в групата ни. За нас като учителки тази седмица си беше едно предизвикателство и останахме много удовлетворени от резултатите и високите оценки на родителите.

Майките пък имат препоръка и те също да имат Седмица на майката :)