Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Споделена инициатива: Седмицата на бащата в ОУ “Черноризец Храбър” – Варна

КАК ОТБЕЛЯЗАХМЕ СЕДМИЦАТА “БАЩА ЗА ПРИМЕР”

 

DSC02313

Ученици и родители от І б и петите класове от Основно училище “Черноризец Храбър”- град Варна, участници в проект “Заедно можем повече”, се включиха в Седмицата на бащата под надслов “Баща за пример”, която се проведе от 9 до 15.11.2015 година. В инициативите се включиха около 40 ученици и техните семейства (родители, братя и сестри, баби и дядовци), под ръководството на г-жа Красимира Дечева – старши възпитател на ПИГ при І.б клас.

В инициативата “Моят татко е в час” родителите представиха своите професии в часовете по Занимания по интереси и Час на класа. Децата с гордост представяха своите родители и им поставяха много въпроси, свързани с професиите, които упражняват. Бащата на братята Цветан и Радослав от І б клас почерпи учениците с домашно приготвен от него кейк. За своите татковци децата изработиха медал “Баща за пример”, който им връчиха официално. Всички бащи получиха и Грамота “Баща за пример”.

DSC02068DSC02061DSC02056DSC02042DSC02034

На специални табла “Моят тако и аз” подредихме снимки на децата и бащите им.

Седмицата приключи с “Весела спартакиада”, проведена на 15.11.2015г. във фоайето на училището. Бащи и деца се състезаваха и забавляваха в многобройни игри – “Направи прическа на дъщеря си”, “Простри прането” и други весели щафетни игри. Съдии на състезанията бяха майките, които в края на забавата почерпиха всички участници. В игрите се включиха още дядовци, батковци, по-малки братя и сестри на учениците.

DSC02227

DSC02114

DSC02119

След веселата спартакиада родители и ученици отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП – 15.11.2015 г., като преминаха по маршрутите за безопасно придвижване от училище до дома, водени от децата.

DSC02387
Всички участници и гости изразиха задоволството си от страхотно преминалия почивен ден и се разделиха с пожелание за нови срещи :)