Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Сподели инициатива: седмица на бащата в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Ботевград

DSC_0692

Учениците от II а,II б и II в клас в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Ботевград прекараха незабравима и емоционална Седмица на бащата, в която спортуваха и засаждаха дръвчета заедно със своите татковци, чуха за интересни професии от бащите на част от децата.

Спортно състезание „Татко и аз“

Идеята бе да се проведе забавно спортно състезание, в което татковците и децата участват заедно в отбор. Целта е да се отбележи „Седмицата на бащата“ по един емоционален, неповторим и запомнящ се начин.
Участници са  учениците от IIа и IIв клас.

Предварителна подготовка:
1. Изработване на картички и покани към татковците да се включат в отбора.
2. Уточняване на датата, часа на състезанието.
3. Подготовка на танц с мажоретките и танцовата група.
4. Изработване на плакат: „Най-голямата ти сила е да бъдеш баща“.
5. Изготвяне на грамоти за татковците.
6. Подготовка на игрите и осигуряване на необходимите уреди, пособия, пътни знаци. (Игрите останаха изненада за децата и татковците.)
7. Напомняне във фейсбук групата за предстоящото събитие.

Състезанието се проведе във физкултурния салон, който предварително украсихме. Премина много емоционално. Отборите се радваха на огромната подкрепа на гостите. Стартът беше даден и започна първата игра. Децата „засаждаха картофки“, а татковците ги „прибираха“. Под възгласите на публиката премина и втората игра: „Такси“. Татковците трябваше да повозят децата с такси, да спрат на знака „Стоп“, да преминат правилно през кръстовището и да паркират. В кратката почивка мажоретките изпълниха великолепни танци. Играта „Каручка“ се оказа една от най-трудните, но и най-забавни, а скоковете на татковците в чували предизвикаха бурните овации на публиката.
За участието си татковците получиха грамоти, а децата – топки. Празникът завърши с кръшно хоро.

SAM_7556

DSC_0699

SAM_7551

Видеопрезентация с много снимки от празника можете да гледате ТУК

Засаждане на дръвчета

Съвместна инициатива по повод „Седмицата на бащата“ проведохме и с учениците от IIб клас: „Да засадим дръвче с татко“. Децата от II а и II б с класни ръководители г-жа Йотова и г-жа Тончева очакваха с нетърпение засаждането на липите и брезичките съвместно със своите бащи. Прекараха много емоционален ден! Благодариха на татковците за помощта и обещаха да се грижат за своите дръвчета!

PENTACON DIGITAL CAMERA

Професията на татко

„Седмицата на бащата” продължи с гостуване на татковци, които разказаха за своите професии. Във II a клас , с класен ръководител г-жа Геновева Йотова гостува таткото на Боби, който е полицай. Той разказа интересни неща за своята професия. С голям интерес слушаха и учениците II б клас, с класен ръководител г-жа Цветелина Тончева таткото на Християн . Той е готвач на кораб и разказа за своите приключения по време на корабоплаване в далечни земи.

botevgr2PENTACON DIGITAL CAMERA

Благодарим ви, скъпи татковци, че бяхте наши гости!

И трите инициативи бяха изключително интересни и полезни за децата и родители, които се включиха с голямо желание.

Геновева Йотова
Старши учител НЕ
ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Ботевград