Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в Сдружение „Самаряни” – Стара Загора

samariani_26

Сдружение „Самаряни”, Стара Загора от стартирането на кампанията всеки път се включват в отбелязването на Седмица на бащата и Деня на бащата с различни инициативи. През националната Седмица на бащата на 14.11.2015 г. Сдружение „Самаряни“ и Mall Galleria Стара Загора организирахме едно събитие, в което татковците бяха главни действащи лица. Имаше много забавления, усмивки и награди.

Имаше изложба „Да бъдеш баща“, работилничка за изработване на картички „За татко“ и рамки за снимки. В играта за малчуганите и техните бащи предизвикателствата не липсваха, а томболата с награди – пуф, ваучер за отстъпка (50%) за фото сесия от Фото студио „Aleksandrof“ и лакомства от Sugarland донесоха много усмивки на печелившите.

samariani_3

samariani_2

samariani_1

 

Фотоалбум с прекрасни снимки от събитието можете да разгледате ТУК.

Събитието е част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и се осъществява в рамките на проект „Къде е бащата?“, финансиран по програма „Вяра в децата и семейството“ на фондация Лале. Проектът се изпълнява от Сдружение „Самаряни“ от месец февруари и е насочен към подобряване на грижите за децата в Община Стара Загора, с акцент върху отговорното родителство и по-конкретно – върху ролята и функцията на бащата в съвременното семейство. Фокусът на проекта е отговорното бащинство, чието практикуване е в състояние да осигури стабилност и сигурност при отглеждането на деца и да намали риска за тяхното изоставяне.